Adana'da ortalama 150 gram bir porsiyon Adana kebap, merkez Seyhan ve Yüreğir ilçelerinde 250-300 TL, Çukurova ilçesindeki kebapçılarda ise 300-400 TL'ye satışa sunuluyor. Adana Kasaplar Çarşısı esnafı, 1 kilogram kemiksiz erkek kuzu etini 450 TL'ye sattıklarını, Adana'daki kebapçıların fiyatlarının pahalı olduğuna dikkat çekti.
“Gönül rahatlığıyla etlerini tüketebilirler”
Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur vatandaşlara seslenerek, "Adana Kasaplar Çarşısı'nda kemiksiz etin kilogramı 450 TL. Kasaplarımız, vatandaşlarımızın gözü önünde etlerini hazırlayıp satıyorlar. Adana bazında denetimlerimiz devam ediyor. Gönül rahatlığıyla vatandaşlarımız etlerini alıp tüketebilirler" şeklinde konuştu.
"Fahiş Fiyatların Önüne Geçilmeli"
Adana kebabının fahiş fiyata satıldığını ifade eden Başkan Yağmur şunları söyledi:
"1 kilogram et ile 10 kişi doyabilirken vatandaşlar restoranlara gittiğinde bir kişilik Adana kebabı en az 350 liraya yiyor. Bu fahiş fiyatların önüne geçilmesi lazım. Ortalama fiyatlar zaten bellidir. Bir porsiyon Adana kebabın maliyeti 200 lira. Bu satılan fiyatlar akıl verici değil."