Teknolojinin ve yapay zekanın her alanda yaygınlaştığı günümüzde, Yaşar Fatih Eskikambur gibi bazı arzuhalciler, hala daktilo ile dilekçe yazarak geçimlerini sağlıyor. Her sabah 07.30’da Adana Adalet Sarayı önündeki küçük masasını kuran Eskikambur, yılların tecrübesiyle daktilosunu kullanmaya devam ediyor. Daktilonun sesi, Eskikambur’un çocukları için adeta bir ninni gibi. Eskikambur, "Çocuklarım daktilo sesiyle büyüdü, bu ses onlar için bir müzik gibiydi" diye belirtiyor.

Isparta'da Gençlerin Dijital Geleceği İçin "Akdeniz Game Ideathon" Başladı Isparta'da Gençlerin Dijital Geleceği İçin "Akdeniz Game Ideathon" Başladı

"Daktilo, Nostaljinin Bir Parçası"

Yaşar Fatih Eskikambur, daktilonun nostaljik değerini koruduğunu vurguluyor. Adana Adalet Sarayı önünde daktiloyla dilekçe yazmaya devam eden Eskikambur, "Bu teknoloji çağında daktilo kullanmak bir nostalji ve biz de bu nostaljiyi yaşatıyoruz. Ayrıca dilekçeler için cüzi bir ücret alıyoruz, 100 liradan başlayan fiyatlarla hizmet veriyoruz" diyor.

"Yapay Zeka İnsan Zekasına Yetişemez"

Eskikambur, yapay zekanın insan zekasını geçemeyeceğini savunuyor. "Yapay zeka, insanlar tarafından üretildi. Bir insanın ürettiği yapay zeka, insanları nasıl geçebilir?" diyen Eskikambur, yapay zeka ile hazırlanan dilekçelerin hatalar içerebileceğini ve bu nedenle hala arzuhalcilere ihtiyaç duyulduğunu belirtiyor.

"Daktilo İle Emeğin Değeri Büyük"

Dilekçe yazdırmak için daktilo kullanan Atilla Yılmaz ise, arzuhalcilerin emeğini takdir ederek, "Normalde dilekçemi bilgisayarla yazdırırdım ama burada insanların ekmek peşinde olduğunu gördüğüm için dilekçemi burada yazdırdım" diye konuştu.


 

Kaynak: İHA