Isparta’da gençlerin dijital dünyaya adım atmalarını desteklemek ve bölgenin dijital ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen "Akdeniz Game Ideathon", Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreterliği'nde yapılan açılış toplantısıyla start aldı. Program kapsamında, lise ve üniversite öğrencilerinden oluşan 17 takım, dijital oyun geliştirme süreçleri üzerine eğitimler alarak takım çalışması ve problem çözme becerilerini güçlendirmeyi hedefliyor.

A W311297 04

Oyun sektörü devasa büyüklüğe ulaşıyor

Programın açılış konuşmasını yapan BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler, oyun pazarının hızla büyüdüğünü ve bu alandaki fırsatların giderek arttığını belirtti. Güler, "2024 yılında oyun pazarının 250 milyar doları aşması, 2030'lu yıllarda ise bu rakamın 500 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Bu devasa büyüme, katma değeri yüksek üretimlerin önemini bir kez daha ortaya koyuyor" dedi.

Özgecan Aslan Kabri Başında Dualarla Anıldı: "Kadına Şiddete Dur Diyelim" Özgecan Aslan Kabri Başında Dualarla Anıldı: "Kadına Şiddete Dur Diyelim"

Girişimcilik, büyümenin anahtarı

Isparta KOSGEB Müdürü Yurdun Yıldırım ise girişimciliğin ülkelerin gelişmişlik seviyesini artırmada kritik bir rol oynadığını vurguladı. Yıldırım, "Gelişmiş ülkeler, girişimci oranı açısından ön sıralarda yer alıyor. Ülkemizin de bu oranı artırarak gelişmiş ülkelerle rekabet edebilir hale gelmesi gerekiyor. Şu an Türkiye'deki girişimci oranı %6 civarında, ancak bu oranı %10'un üzerine çıkarmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

A W311297 02

AR-GE yatırımları ile büyük dönüşüm

Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tufan Uysal da gençlere yönelik yaptığı konuşmasında, küçük bir AR-GE yatırımıyla büyük katma değer yaratılabileceğine dikkat çekti. Uysal, "Bir AR-GE projesi ile elde edeceğiniz katma değer, tonlarca elmanın getirisinden fazla olabilir. Bakanlığımız, Milli Teknoloji Hamlesi vizyonu çerçevesinde sizlere gerekli destekleri sağlamaya devam edecek" dedi.

      A W311297 01

Girişimci adaylarına büyük fırsatlar

Göller Bölgesi Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Serdal Terzi ise girişimci adaylarının ön kuluçka merkezlerinde ücretsiz hizmet alabileceğini belirtti. Terzi, "TÜBİTAK BİGG programının Türkiye'deki 22 uygulayıcı kuruluşundan biriyiz. Başarılı iş fikirlerine 900 bin TL'ye kadar destek sağlanıyor" diyerek, genç girişimcilere sunulan fırsatları dile getirdi.

Kaynak: İHA