Denizli 87 Yaşındaki Adam Yangından Son Anda Kurtarıldı Denizli 87 Yaşındaki Adam Yangından Son Anda Kurtarıldı

Kebabıyla ünlü Adana'da, dede ve baba mesleği tatlıcılığı 20 yıldır sürdüren Ali Büyükdaş, et ve tatlıyı birleştiren yeni bir lezzet olan kıymalı baklavayı geliştirdi.

A W263845 04 Result

Adanalıların çok sevdiği et ile tatlıyı buluşturduğunu belirten Büyükdaş, dünyada bir ilk olan kıymalı baklavanın patentini almak için başvurdu. Yeni baklava çeşidine ilginin yoğun olduğunu söyleyen Büyükdaş, kıymalı baklavanın kilosunu 600 TL'den satışa sundu.

A W263845 06 Result

'Eti Hep Acıyla Yiyoruz, Bu Sefer Tatlıyla Yiyelim Dedik'

20 yıldır tatlı sektöründe olan ve bu yeni lezzetin üzerinde yıllardır çalışan Ali Büyükdaş, 'Kıymalı baklava yaptım, dünyada bir ilke imza attım. Et ile tatlıyı buluşturdum. Hep acı mı yiyeceğiz eti? Adana halkı eti çok seviyor. Aynı zamanda Adana etin kenti. Biz de Türk mutfağına yeni bir tatlı, yeni bir ürün çıkardık. Patent başvurusunu da yaptık' dedi. Adana mutfağına sunduğu yeni lezzete talebin çok fazla olduğunu belirten Büyükdaş, 'Talep çok fazla. Tezgahımda günde 4 tepsi satıyorum. Herhangi bir sıkıntı yok, kıyma tadı yok, kokusu yok. Gerçekten çok lezzetli bir tatlı. Fıstıklıyı, cevizliyi aratmıyor. Herkesin denemesini tavsiye ediyoruz. Kilosunu 600 TL'ye satıyoruz. Ben bunu ilk kez 2017 yılında düşündüm. 'Biz eti çok seviyoruz, etten neden baklava olmasın' diye. Hep eti acıyla yiyoruz, bu sefer de tatlıyla yiyelim dedik. 3 yıl üzerinde çalıştım. Farklı etler denedim, olmadı. En sonunda bir kıvam tutturdum ve o kıvamda ilerledim. İnsanlar merakla geliyor ama merak için bir tane tattıklarında tatlıyı beğeniyorlar. Hiçbir şekilde olumsuz yorum yok, talep çok fazla. İnşallah güzel yerlere geleceğiz' şeklinde konuştu.

A W263845 07 Result

İşte Deneyenlerin İlk Tepkisi

Parkta vatandaşlara kıymalı baklava ikramında bulunan Ali Büyükdaş, ilk olarak baklavanın içinde ne olduğundan bahsetmedi. Baklavayı deneyen ve hemen ardından kıymalı olduğunu öğrenen vatandaşlar ise Adana'nın yeni lezzetine tam not verdi.

Hayatında ilk defa etli bir tatlı yediğini belirten Hasret Cömertbay, 'İlk defa kıymadan tatlı yiyorum. Yutkunduktan sonra tadını alıyorsunuz ama çok kaliteli, enfes bir şey. Şok oldum, Adana'da bu da oldu yani. Diyet yapmasam 5 tane daha yerdim' diye konuştu.

A W263845 09 Result

Kıymalı baklavanın yediği en güzel tatlılardan biri olduğunu söyleyen Mertcan Demirtaş, 'Adana'da yediğim en güzel tatlılardan biri. Adanalı olarak eti çok seviyorum. Yedikçe yiyesim geliyor, böyle bir şey yok, mükemmel bir şey. İlk yediğimde cevizli zannettim ama kıymalıymış. Şaşırdım' dedi.

A W263845 02 Result

'Adana'nın Eksik Lezzetini Tamamladık'

Yeni lezzeti ilginç bulduğuna dikkat çeken Mehmet Çalışkan da, 'İçinde ne olduğunu anlamadık ama şu an için gerçekten harika, güzel bir tat. Denenmesi gereken bir tat. Adana'nın eksiği buydu, tamamlamış oldu ustamız. Adana'mızın büyük bir eksikliğini tamamlamış oldu' şeklinde konuştu.

A W263845 11 Result

Etin ilk kez tatlı ile buluşmasına şahit olduğunu kaydeden Mehmet Yılmaz ise 'Daha önce hiç duymadım, yemedim de. Ama bu çok tatlı, çok da güzel. Yapımı da çok güzel. Çok lezzetli bir şey, harika yapmışlar' ifadelerini kullandı.

Kebap mı burger mi? Adana'da yeni trend Adana Burger Kebap mı burger mi? Adana'da yeni trend Adana Burger

Kaynak: İHA