Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB), sahip olduğu uluslararası standartlardaki altyapı ve üstyapı olanakları ile yatırımcıların öncelikli tercihi olmaya devam ediyor. AOSB, son yıllarda hız verdiği altyapı ve üstyapı yatırımlarıyla genişleme adımları atarak yerli ve yabancı yatırımcıların dikkatini çekiyor.
Alt ve Üstyapı Yatırımları Hız Kesmeden Devam Ediyor
AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, altyapı ve üstyapısı tamamlanmış parseller için birçok sanayicinin sırada beklediğini vurgulayarak, talepleri karşılamak adına 6 milyon metrekarelik ek alanı ön tahsis yoluyla yatırımcılara açtıklarını belirtti. Sütcü, bu genişleme çalışmalarının resmi prosedürlerinin tamamlandığını ve 4 milyon metrekare yatırım arazisinin tahsis edildiğini ifade etti.
Uluslararası Standartlarda Genişleme
Bekir Sütcü, AOSB'nin genişleme çalışmalarının 6 milyon metrekare ile sınırlı kalmayacağını, 35 milyon metrekarelik ek genişleme için çalışmaların başladığını belirtti. Sütcü, "Adana OSB’nin alanı 60 - 70 milyon metrekareye çıkarak Türkiye'nin en büyük organize sanayi bölgelerinden biri olabilir" dedi.
Yatırımcılara Özel Protokoller
AOSB'nin uluslararası standartlara sahip olduğuna dikkat çeken Sütcü, "Dünyanın neresinde olursa olsun, bir sanayicinin ihtiyaç duyacağı alt ve üst yapılar Adana OSB’de mevcut. Şu anda burada 30’a yakın, yüzde 100 yabancı sermayeli sanayi kuruluşu var" şeklinde konuştu. Adana OSB, Avrupa ve Amerika’dan tüm yatırımcıların ihtiyacını karşılayabilecek bir organize sanayi bölgesi olma iddiasını sürdürüyor.
Türkiye’de Bir İlk: Beton Santrali
Sanayicilerin fabrika inşaatları sırasında ihtiyaç duyduğu betonu üretmek amacıyla beton santrali kurduklarını belirten Sütcü, bu santralin %100 kapasite ile çalıştığını ve Türkiye’de bir ilk olduğunu söyledi. Sütcü, "Bu santral ile hem üyelerimizin hem de OSB altyapısının beton ihtiyacını karşılıyoruz" dedi.
Tüm Hizmetler Tek Çatı Altında
AOSB'de sanayicilere hizmet veren birimlerin çeşitliliğine dikkat çeken Sütcü, devlet hastanesine bağlı poliklinikler, noter, gümrük, emniyet, itfaiye ve üniversiteler gibi birimlerle her alanda aktif bir bölge olduklarını belirtti. "Buraya gelen sanayici, 'her şeyim var, şehir hayatından uzak hiçbir şeye ihtiyacım yok' diyebilmeli. Biz buna yenilikçi OSB diyoruz, tamamlayıcı ve sürdürülebilir OSB diyoruz" şeklinde konuştu.
Uzun Vadeli Projeksiyonlar
Adana OSB'nin klasik bir yönetim tarzından ziyade ileriye dönük projeksiyonlarla hareket ettiğini vurgulayan Sütcü, "5 yıl, 10 yıl, 20 yıl sonra nasıl bir OSB olması lazım diye düşünüp bu mantıkla hareket ediyoruz. Bu süreçte eskiyen su, atık su hatları, yollarımız, asfaltlarımız hepsi yenileniyor" dedi. 2024 bütçesinde altyapı yatırımlarının tutarının en az 1 milyar lira olduğunu belirtti.
Geniş Hizmet Yelpazesi
Sütcü, sanayicilerin ihtiyaçlarına yönelik hizmete açtıkları birimler arasında Kamu Kampüsü, AOSB Proje Destek Ofisi, ÇÜ Meslek Yüksek Okulu ve Özel Erkan Teknoloji Koleji’nin bulunduğunu belirtti. AOSB'de toplam 21 sektörde faaliyet gösteren firmalar olduğunu ve bölgedeki toplam güneş enerji santrallerinin kurulu gücünün 202 MW'a ulaştığını söyledi.