Adana'nın Kozan ilçesine bağlı Karanebili Mahallesi'nde ceviz hasadı başladı. 850 rakımda yer alan bu bölgede, cevizler geleneksel yöntemlerle özenle toplanıyor. Hasat edilen cevizler, yeşil kabuklarından ayrılarak kurutulma sürecine alınıyor. Cevizler, gölgede kurutularak satış için hazır hale getiriliyor.

Ceviz yetiştiricisi Gökhan Özkan, bu yılki hasat süreci hakkında bilgi verdi. Özkan, "Arazilerimiz atadan, dededen kalma. Engebeli arazilerimizi buğday ve belirli meyve ağaçlarıyla değerlendiriyoruz. Bu yıl cevizlerimizi toplamaya başladık. Günün ilk saatlerinden itibaren bahçede hasada başlıyoruz. Kışlık ve satış amaçlı cevizleri kavlatma makinemizle kabuklarından ayırıyoruz. Kabuklardan ayrıldıktan sonra bir hafta içerisinde kurutup hem kışlık hem de satışa hazır hale getiriyoruz" dedi.

Olumsuz Hava Şartlarının Rekolte Üzerindeki Etkisi

Geçtiğimiz yıla göre, olumsuz hava şartları nedeniyle bu yılki ceviz rekoltesinde düşüş yaşandığı belirtildi. Ceviz üreticileri, hava koşullarının verimliliği nasıl etkilediğini gözlemliyor.

Mersin Bozyazı'da Tekeli Jandarma Karakol Komutanlığı hizmete açıldı Mersin Bozyazı'da Tekeli Jandarma Karakol Komutanlığı hizmete açıldı
Kaynak: İHA