Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü, yoğun talep nedeniyle 2025 yılı hac kayıt yenileme işlemlerinin
yeniden erişime açıldığını duyurdu. Hac ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlar, kayıtlarını e-Devlet üzerinden kolaylıkla güncelleyebilecekler.
Kayıtlar e-Devlet üzerinden yapılacak
Müdürlükten yapılan açıklamaya göre, hac kayıt güncelleme işlemleri 11 Ekim Cuma gününe kadar e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilebilecek. Bu süreç, hac ibadetine katılmak isteyen vatandaşlar için büyük bir fırsat sunuyor.
Detaylı bilgiye nereden ulaşabilirsiniz?
Kayıt yenileme süreci hakkında detaylı bilgi almak isteyenler, il ve ilçe müftülüklerine başvurabilir veya Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün "08502601313" numaralı çağrı merkezinden destek alabilirler.
Hac yapmak kaç TL?
Ülkemiz için, her zaman olduğu gibi 2025 Hac Fiyatları Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanmıştır. Bütün Hac yapabilen firmalar 249.650 TL'den işlem yapmak durumundadır.
Kurasız hacca nasıl gidilir?
Kura sırası beklemeden hacca gitmek isteyen kişiler, Özel Hac Vizesi için salambooking'e başvurduklarında onlar için İstanbul ya da Ankara konsoloslukları üzerinden direkt olarak Suudi Arabistan'dan Özel Hac Vizesi talep edilir. Alınan Özel Hac Vizesi ile kişiler hac vazifelerini yerine getirebilirler.
Farz olan hac kaç gün sürer?
Farz olan hac, toplamda 5 ila 6 gün sürer. Hac ibadeti, Zilhicce ayının 8. günü başlar ve 12. günü akşamı sona erer. Ancak, pek çoğu için hac ibadeti 5 gün sürer çünkü 13. günü Mina'dan ayrılmak isteyenler de olabilmektedir. Hac sırasında Arafat, Müzdelife ve Mina gibi kutsal mekanları ziyaret edilir.
Hac sırasıyla nasıl yapılır?
Hacda Kâbe ziyaret edilir, tavaf yapılır, Safâ ile Merve arasında say yapılır, Arafat'da vakfe yapılır, Mina'da şeytan taşlanır ve kurban kesilir. Hacca icra şekline göre farklı isimler verilmiştir. Temettü haccı, hac ve umrenin ayrı ayrı ihramla yapılmasıdır.