Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenecek olan 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları öncesinde, önemli güvenlik bilgilerini içeren bir USB belleği barındıran çanta kayboldu.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak'tan istifa kararı İngiltere Başbakanı Rishi Sunak'tan istifa kararı

Fransız haber kanalı BFMTV'nin aktardığına göre, Paris Belediyesi'nde görevli bir çalışana ait çanta, şehrin Kuzey Garı'nda bulunan bir trende çalındı. Çantada, 2 adet USB bellek ve iş bilgisayarı bulunduğu belirtildi.Çantasının çalındığını fark eden belediye çalışanı, trenden indiği anı takiben derhal yetkililere bilgi vererek şikayetçi oldu. Kaybolan çanta içerisinde bulunan USB belleklerden birinde, 2024 Paris Olimpiyatları'na ilişkin kritik güvenlik planları yer alıyordu. Olayın ardından derhal soruşturma başlatıldı ve ilgili makamlar tarafından konunun titizlikle incelendiği bildirildi.

Ulusal medya, kaybolan çantanın Olimpiyatlar için potansiyel bir güvenlik riski oluşturup oluşturmayacağı hususunu gündeme getirdi. Paris Belediyesi'ne bağlı 2 bin kadar belediye polisinin, Olimpiyatlar süresince güvenlik önlemlerinin artırılması adına görev alması bekleniyor. 2024 Paris Olimpiyat Oyunları, 26 Temmuz-11 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Editör: Kardelen Özdemir