Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Filistinlilerin Mısır'a zorla gönderilmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti. Gazze'deki gelişmelerden duyduğu derin endişeyi dile getiren Miçotakis, uluslararası topluma çağrıda bulunarak ateşkesin sağlanması ve rehinelerin serbest bırakılması gerektiğini vurguladı.

Miçotakis, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve diğer Avrupa liderleriyle birlikte Mısır'ı ziyaret etti. Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile yapılan görüşmede, bölgedeki gerginliğin azaltılması ve insani krizin çözümü için işbirliği konuları ele alındı.

İnsani Kriz ve İşgal Endişesi

Gazze'deki insani krizin vahametini vurgulayan Miçotakis, Filistinlilerin Mısır'a zorla gönderilmesinin kabul edilemez olduğunu vurguladı. Ayrıca, Refah şehrinin olası bir işgalinin ciddi endişelere yol açtığını belirterek, bölgedeki istikrarsızlığın çevresel etkilerini önlemek için uluslararası toplumun ortak çaba göstermesi gerektiğini ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi