Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Muğla'da huzurevi yıkılıyor! Yeni merkez 5 yıldızlı olacak

Muğla'da huzurevi yıkılıyor! Yeni merkez 5 yıldızlı olacak

Muğla'nın Menteşe ilçesinde bulunan Abide H. Nuri Öncüer Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Muğla'da huzurevi yıkılıyor! Yeni merkez 5 yıldızlı olacak
KAYNAK: İHA

Muğla'nın Menteşe ilçesinde bulunan Abide H. Nuri Öncüer Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılıyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi, huzurevinin yerini alacak modern bir yapı ile 5 yıldızlı otel konforunda bir yaşam alanı sunacak.

Modern ve Konforlu Yeni Yapı

Yeni huzurevi, 7.540 m² inşaat alanında, rehabilitasyon merkezi, gündüzlü bakım merkezi ve aktif yaşam merkezi olmak üzere üç ana fonksiyondan oluşacak. Yapı, modern tasarımı ve konforlu odaları ile yaşlı vatandaşlara daha kaliteli bir yaşam sunmayı hedefliyor. Odalar, sosyal ve fiziksel aktiviteleri desteklemek için geniş yaşam alanlarıyla donatılacak. Bahçeler ve dinlenme alanları da yeniden düzenlenecek.

Yeni Huzurevinin Özellikleri

Yeni Abide H. Nuri Öncüer Huzurevi, 96 kişilik kapasiteye sahip olacak. Yapıda 37 çift kişilik oda, 6 tek kişilik oda, 2 yoğun bakım odası ve çeşitli diğer alanlar bulunacak. Ayrıca, yaşam hobi odası, müşahede odası, doktor odası, revir, egzersiz odası, diyetisyen odası, psikolojik danışmanlık odası, kuaför odaları, 110 kişilik yemekhane, kafeterya, çamaşır ütü odası, mescit ve sığınak da yer alacak.

Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yakup Kütük, mevcut huzurevinin yenilenmesinin Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ile görüşülerek karar alındığını belirtti. Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Münevver Tetik, mevcut huzurevinin deprem performansı göz önüne alınarak yenilendiğini ve yeni projede 96 kişilik rehabilitasyon merkezi, yaşam ve hobi odaları, doktor odaları ve danışmanlık odaları bulunduğunu açıkladı. Ayrıca, yeni yapının Gündüzlü Bakım ve Aktif Yaşam Merkezi ile ortak kullanıma sahip olduğunu vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Eğitimde imam tartışması sürüyor! İmam değil öğretmen atayın

Eğitimde imam tartışması sürüyor! İmam değil öğretmen atayın