Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Dolandırıcılığın altın günü sazan sarmalı çetesi!

Dolandırıcılığın altın günü sazan sarmalı çetesi!

"Sazan sarmalı" adı verilen dolandırıcı çete, 1 milyon 765 bin TL'yi Mersin'deki bir kuyumcuda altına çevirmiş. Ayrıntılar haberin devamında;

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dolandırıcılığın altın günü sazan sarmalı çetesi!
KAYNAK: İHA

Adana merkezli 3 ilde "Sazan sarmalı" olarak bilinen dolandırıcılık yöntemiyle 1 milyon 765 bin TL para dolandıran çetenin, bu parayı Mersin'deki bir kuyumcu aracılığıyla altına çevirdiği ortaya çıktı. Bu olay, güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

AW064878_02

Alınan bilgilere göre, Adana İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, "Sazan sarmalı" olarak adlandırılan ve araç almak isteyen kişileri dolandıran bir çeteyi tespit etti. Polis, Y.Ö.'yü (35) 1 milyon 765 bin TL dolandıran çeteye karşı operasyon düzenledi. Operasyon sonucunda Z.B. (24), A.Ö. (24), İ.T. (23), M.K. (22), R.K. (23) ve T.Ö. adlı şüpheliler yakalandı. Z.B. ve A.Ö. operasyon sonucu çete lideri olarak değerlendiriliyor. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve mahkeme tarafından tutuklandı.

AW064878_03

Sazan sarmalı operasyonu sırasında, çetenin parayı Mersin'deki bir kuyumcu aracılığıyla altına çevirdiği tespit edildi. A.Ö. adlı çete üyesi, parayı altına çevirmek için Mersin'deki bir kuyumcuda çalışan T.Ö.'yü kullanıyordu. Güvenlik kamerası görüntülerine göre, A.Ö., dolandırıcılıktan elde edilen parayı ve altınları siyah bir poşete doldurduktan sonra kuyumcu dükkanından ayrıldı.

Şüpheli T.Ö., ifadesinde, "Bana gönderilen parayı altına çeviriyordum ve daha sonra onlara teslim ediyordum. Ben olayla ilgili değilim" dedi. Diğer şüpheli A.Ö. ise görüntülerle ilgili olarak, "Kuyumcunun bana borcu vardı ve alacağımı almaya gittim" şeklinde savunma yaptı.

Ayrıca, kuyumcu çırağı T.Ö. de tutuklandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tercüman Bilirkişi Alımı için son gün yarın

Tercüman Bilirkişi Alımı için son gün yarın