Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Yerel Dalaman Açık Cezaevi'nde üretilen 520 ton limon ihaleyle satılacak

Dalaman Açık Cezaevi'nde üretilen 520 ton limon ihaleyle satılacak

Dalaman Açık Cezaevi sınırlarındaki tarımsal alanlarda üretilen ve bu yıl yaklaşık 520 ton tahmini rekolte beklenen cezaevinin limonları ihaleye çıkarılıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dalaman Açık Cezaevi'nde üretilen 520 ton limon ihaleyle satılacak
KAYNAK: İHA

Türkiye’de tarımsal üretimiyle ön plana çıkan Dalaman Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda bu yıl 520 ton enterdonat limon rekoltesi bekleniyor. Cezaevinde üretilen bu limonlar, 01 Ekim’de düzenlenecek bir ihale ile satışa sunulacak. İhale, Dalaman Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğü’nde saat 14:00’te gerçekleştirilecek ve başlangıç fiyatı kilogram başına 10 lira 16 kuruş olarak belirlendi.

Dalaman Cezaevi Limon İhalesi İçin Geri Sayım Başladı

01 Ekim’de gerçekleşecek olan limon ihalesi, cezaevinde üretilen ürünlerin ekonomik değerinin artırılması ve bu üretimden elde edilecek gelirin cezaevi iş yurdu faaliyetlerine katkı sağlaması açısından büyük önem taşıyor.

İhale Detayları ve Şartlar

Adalet Bakanlığı Dalaman Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, yaklaşık 520 bin kilogram enterdonat limonun ihalesi, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 51. maddesinin e bendine göre pazarlık usulüyle gerçekleştirilecek. İhalenin tahmini bedeli ise 5 milyon 283 bin 200 TL olarak hesaplandı. İhaleye katılmak isteyenlerin, gerekli ihale dokümanlarını Dalaman Ceza İnfaz Kurumu’ndan ücretsiz olarak temin edebilecekleri bildirildi.

İhaleye katılım şartları ise şu şekilde:

Katılımcıların ticaret odası, sanayi odası veya ilgili meslek kuruluşlarına kayıtlı olduğunu gösteren 2024 yılına ait belgeleri sunmaları gerekiyor.
Tüzel kişiler için yetki belgesi ve imza sirküleri, şahıs adına ihaleye vekaleten katılacaklar için ise vekaletname ve gerekli diğer belgeler ibraz edilmelidir.

Dalaman Cezaevi’nde Tarım ve Hayvancılık Faaliyetleri

1942 yılında Dalaman Tarım İşletmesinden alınan 3.250 dönümlük arazi üzerine kurulan Dalaman Açık Ceza İnfaz Kurumu, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyet gösteriyor. 1.920 hükümlü kapasiteli cezaevinde, tarım ve hayvancılık başta olmak üzere çeşitli iş kollarında üretim yapılıyor.

3.250 dönümlük arazinin 3.125 dönümü ekili alan olarak kullanılıyor. Bu alanlarda, 1.500 dönümlük arazide dönüşümlü olarak buğday, karpuz, mısır, domates ve yem bitkileri ekimi gerçekleştiriliyor. Hayvancılık iş kolunda ise büyükbaş, küçükbaş ve tavuk yetiştiriciliği yapılıyor. Üretilen ürünler, başta Dalaman olmak üzere Ortaca, Dalyan ve Fethiye ile çevre illerdeki cezaevlerine pazarlanıyor.

Hükümlülerin Topluma Kazandırılması İçin Eğitim ve Üretim çalışması

Cezaevinde 206 personel görev yaparken, hükümlüler tarım ve hayvancılık gibi çeşitli iş kollarında çalıştırılıyor. Bunun yanı sıra hükümlülerin topluma kazandırılması amacıyla İlçe Halk Eğitim Merkezi ile iş birliği içerisinde farklı kurslar düzenleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya Ticaret Borsası'ndan Zeytin ve Zeytinyağı Sektör Toplantısı

Antalya Ticaret Borsası'ndan Zeytin ve Zeytinyağı Sektör Toplantısı