Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel Büyükşehir’e siyah çelenk

Büyükşehir’e siyah çelenk

ANSAN’ın şiddet uygulanarak gerçekleştirilen tahliyesini ve ÇYDD lokalinin tahliye edilme girişimini protesto amacıyla düzenlenen yürüyüş olaylı geçti. Polis, yürüyüşe katılanların Büyükşehir Belediyesi’ne yaklaşmalarına izin vermedi, olaylar sırasında bi

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Büyükşehir’e siyah çelenk

ANSAN’ın şiddet uygulanarak gerçekleştirilen tahliyesini ve ÇYDD lokalinin tahliye edilme girişimini protesto amacıyla düzenlenen yürüyüş olaylı geçti. Polis, yürüyüşe katılanların Büyükşehir Belediyesi’ne yaklaşmalarına izin vermedi, olaylar sırasında biber gazı kullanıldı, TOMA’lardan tazyikli su sıkıldı. Eylemciler, AKP’li Büyükşehir Belediyesi’ne siyah çelenk bıraktı.

 

TÜREL HUKUKSUZLUĞUN CEZASINI ÖDEYECEK

 

Yürüyüşe katılanların belediye binasına yaklaşmalarına izin verilmediği için büyük bir saksının üzerine çıkarak basın açıklamasını yapan ANSAN Başkanı Cahit Çakçıl, “Hukukun ve vicdanın bittiği yerde direniş başlar. Menderes Türel çok uzun değil 5 yıl önce yaptığı hukuksuzlukların cezasını Antalya halkının gösterdiği demokratik tepkiler sonucunda ağır bir şekilde seçimlerde ödemişti. Bu saldırganlığının hesabını da bir gün mutlaka verecektir. ANSAN'ın haksız ve hukuksuz olarak boşaltması kararının düzeltilmesini ve ÇYDD Lokalini ortadan kaldırmaya dönük çalışmasına son vermesini istiyoruz” dedi.

 

 

Antalya Sanatçılar Derneği’nin(ANSAN)nın hukuksuz tahliyesini ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin(ÇYDD)tahliye edilme girişimlerini protesto amacıyla düzenlenen yürüyüş olaylı geçti. Sanatçılar, siyasi partiler ve meslek kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşların katıldığı eylemde polis kitleyi Büyükşehir Belediyesi’ne yaklaştırmadı, durumu protesto edenlere polis biber gazı ve TOMA’lardan tazyikli su sıkarak karşılık verdi. Yürüyüşe katılanlar AKP’li Büyükşehir Belediyesi’ni protesto ederek siyah çelenk bıraktılar.

 

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Cavit Arı ve  Muratpaşa İlçe Başkanı Ercan Erkan ve il ilçe yönetimleri, İşçi Partisi İl Başkanı Yalçın Armen, CHP’li Meclis üyeleri, Antalya Meslek Odaları Eşgüdüm Başkanı Abit Küçükarslan, Antalya Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Vahap Tuncer, Eğitim Sen Antalya Şubesi Başkanı Kadir Öztürk, Eğitim İş Sendikası Antalya Şubesi Başkanı Mehmet Balık, KESK Dönem Sözcüsü Mustafa Ayar, DİSK Akdeniz Temsilcisi Cemal Aybar gibi sivil toplum kuruluşların aralarında bulunduğu Antalya Dayanışma Girişimi Attalos Heykeli önünden Antalya Büyükşehir Belediyesi önüne siyah çelenk ve “Sanatı ANSAN’ı çağdaş yaşamı kentimizi savunuyoruz. Zorbalığa hayır” yazılı pankart ile yürüdüler.

 

Basın açıklaması yapmak için  Büyükşehir  Belediyesi önünde basın açıklaması yapma girişimine polis kitleye hakim olamadıkları gerekçesiyle  izin vermedi.  ANSAN Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Çakcıl,polisin engeli karşısında büyük bir çiçek saksısının üzerine çıkarılarak basın açıklamasını okudu. Çakcıl, “Hukukun ve vicdanın bittiği yerde direniş başlar. Menderes Türel, çok uzun değil 5 yıl önce yaptığı hukuksuzlukların cezasını Antalya halkının gösterdiği demokratik tepkiler sonucunda ağır bir şekilde seçimlerde ödemişti. Bu saldırganlığının hesabını da bir gün mutlaka verecektir.  Bizler 30'a yakın sendika demokratik kitle örgütü, siyasi parti ve dernek olarak, ANSAN'ın haksız ve hukuksuz olarak boşaltması kararının, ANSAN lehine bir an önce düzeltilmesini ve bu mekanda sanat çalışmalarına devam etmesini, Büyükşehir Belediyesi’nin ÇYDD Lokalini ortadan kaldırmaya dönük çalışmasına son vermesini, kent yönetiminde alınacak kararlarda,  mağdur olacak kurumlarla uzlaşı sağlayarak adımların atılmasını, yönetim anlayışında şeffaflığın ve demokratik işleyişin benimsenmesini, kentin doğasının, kültürünün yağmalanmasına ve kendisi gibi düşünmeyen kent halkının ötekileştirilmesine bir an önce son verilmesini istiyoruz” dedi. MÜHÜBE DEMİRBAŞ

 

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hani zam yoktu!

Hani zam yoktu!