Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Adana'da hastanın eşi doktoru elektrikli çaydanlıkla dövdü!

Adana'da hastanın eşi doktoru elektrikli çaydanlıkla dövdü!

Adana’da aile sağlığı merkezinde, muayene sırasında hastanın eşi, doktora elektrikli çaydanlıkla saldırdı. Ağır yaralı doktor yoğun bakımda, saldırgan tutuklandı.

6 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: İHA

Adana’nın Seyhan ilçesi Dumlupınar Mahallesi'nde bulunan aile sağlığı merkezinde, şok edici bir saldırı meydana geldi.

İddiaya göre, Seracettin D., muayene olmak için Doktor Can Cevher Gürler’in odasına girdi. Ancak muayene sırasında bilinmeyen bir nedenle aralarında tartışma çıktı. Tartışma, kısa sürede şiddete dönüştü ve Seracettin D., yanında bulundurduğu elektrikli çaydanlıkla doktora saldırdı. Doktorun darp edilmesi üzerine olay yerinde panik yaşandı.

Elektrikli Çaydanlıkla Saldırı

Saldırgan Seracettin D., elektrikli çaydanlığı kullanarak Doktor Gürler’e başına defalarca vurdu ve onu öldüresiye darp etti. Olayın ardından saldırgan hızla kaçarken, başından ağır darbeler alan doktor, meslektaşları tarafından ilk müdahaleyi aldı. Doktorun darp edilmesi, sağlık çalışanları arasında büyük endişe yarattı.

Doktor Yoğun Bakımda Tedavi Altında

İlk müdahalenin ardından ağır yaralanan Doktor Can Cevher Gürler, acilen Seyhan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada yapılan tetkikler sonucunda doktorun durumu ciddiyetini koruduğu için yoğun bakım ünitesine alındı. Doktorun hayati tehlikesinin devam ettiği ve tedbir amaçlı yoğun bakımda tutulduğu öğrenildi.

doktor ne dedi?

Dr. Can Cevher Gürler ifadesinde, "Bu olayın öncesinde de yine aynı kişi tarafından aile sağlığı merkezinde hakarete uğradım. Sağlık raporunun nasıl verileceğini anlatıp ne için istediklerini sorarak, gerekli durumu anlatmama rağmen bana saldırdı. Tartışma sırasında odamda bulunan elektrikli çaycı ile beni darp etti. Kendisine yaptığım uyarıları dikkate almadı. Seracettin D'den şikayetçiyim." dedi.

Saldırgan Kısa Sürede Yakalandı

Olayın ardından Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, saldırgan Seracettin D.'yi yakalamak için harekete geçti. Yapılan çalışmalar sonucunda saldırgan, olaydan kısa süre sonra kıskıvrak yakalandı ve emniyete götürüldü.

 

saldırganın İfadesi ortaya çıktı

Şüpheli ifadesinde, "Eşim bu evrakı aldıktan sonra İŞKUR'a gidiyor. İŞKUR'da çalışan görevliler eşim H.D'nin getirdiği belgenin sağlık raporu olmadığını ve tekrar aile sağlığı merkezine giderek sağlık raporu alması gerektiğini söylüyorlar. Bunun üzerine ben de eşimle aile sağlığı merkezine tekrar gittim. Burada görevli doktor Can Cevher Gürler'in odasına girdik. Doktora neden sağlık raporu vermediğini sorduğumda bana 'Sana sağlık raporu vermiyorum.' dedi. Ben de bunun üzerine doktora 'Devlet bize bu hakkı vermiş, sen neden raporu vermiyorsun, vermek zorundasın.' dedim. Bunun üzerine doktor tekrar 'Ben vermiyorum.' dedi. Sonrasında doktorla hatırlamadığım bir ağız dalaşması oldu. Ardından önce kimin kime vurduğunu hatırlamadığım bir kavga çıktı. Karşılıklı birbirimizi yumrukladık. Doktor bana elektrikli çaycı ile vurdu. Ben de bu çaycının üst demlik kısmı ile doktorun neresine vurduğumu hatırlamıyorum. Doktor yaralandı ve aile sağlığı merkezi çalışanları bizi ayırdı. Eşim baygınlık geçirdi. Sonra polisler geldi ve beni polis merkezine götürdüler. Yaklaşık 2 ay önce yine aynı doktorla aramızda sağlık raporu ile ilgili anlaşmazlık olmuştu. Bu doktor hiçbir şekilde muayene dahi etmeden sağlık raporu vermeyeceğini söylemişti. Bugün yaşadığımızdan daha şiddetli bir ağız tartışması olmuştu aramızda. Doktor bana 'Nereye gidersen git şikayet et' demişti ancak o tartışma sırasında doktorun bir ceza almayacağı düşüncesiyle hakkında şikayette bulunmamıştım. Olay günü gerçekleşen bu olayla ilgili bana saldıran ve beni yaralayan doktor Can Cevher Gürler'den şikayetçiyim.” diyerek savunma yaptı. Sağlık kontrolünün ardından şüpheli adliyeye sevk edildi.
 

Doktora saldıran hasta yakını tutuklandı

Seracettin D., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Tepkiler büyüyor

Dr. Can Cevher Gürler'e yapılan saldırı çok sayıda kurum ve kişiden tepki gördü.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, sosyal medyadan, "Adana Dumlupınar Aile Sağlığı Merkezi'nde görev yapan Dr. Can Cevher Gürler’e muayene odasında gerçekleştirilen çirkin saldırıyı kınıyorum. Yoğun bakımda tedavisi süren doktorumuza acil şifa diliyorum." paylaşımını yaptı.  

CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya da, "Adana’da Dumlupınar Aile Sağlığı merkezine gelerek işe giriş raporu almak isteyen ancak kaydının olmadığını öğrenen bir kişi tarafından elektrikli su cihazı ile darp edildiğini öğrendiğim meslektaşım, Dr. Can Cevher Gürler’e geçmiş olsun diyor, en kısa sürede tekrar sağlığına kavuşmasını diliyorum. Sonu gelmeyen sağlıkta şiddet vakalarının acilen önüne geçilmesi çağrısında bulunuyorum." dedi.

Genel Sağlık-İş kınadı

Genel Sağlık-İş Sendikası şu açıklamayı yaptı: "Adana’da bir cani, bir Aile Sağlığı Merkezine gelerek İŞKUR’un işe giriş için özel ibare bulunan raporunu talep etmiştir. Aile Hekimi arkadaşımız kendi nüfusuna kayıtlı olmadığı halde şahsa yalnızca durum bildirir raporu verilebileceğinin bilgisini verdikten sonra, cani, doktora vahşice saldırmıştır. İddialara göre bu saldırgan, daha önce de aynı doktorla benzer sebeplerden karakolluk olmuş, emniyet mensupları tarafından uzlaşı sağlanmış olay sonrası Aile Hekimliği kaydını başka bir hekime almıştır. Hekimin kayıtlı hastası olmamasına  rağmen gözü dönmüş bu şahıs, doktor arkadaşımıza çelik çaydanlık  ile saldırmaya başlamış ve sonucunda meslektaşımızın sol omzunda çıkık, kafa tasında çatlak ve açık yaralar oluşmuştur. Sütur atılarak Beyin Cerrahi Yoğun Bakımda gözlem altına alınmıştır. Ülkemizde sağlıkta şiddet her geçen gün artmakta siyasi iktidarın yönetememesinin bedelini sağlık emekçileri canıyla ödemektedir. Yaşanan bu şiddetin en önemli sebeplerinden birisi  kurumların birbirinden bağımsız, keyfiyetlerine göre istedikleri sağlık raporlarıdır. İş kanunları açıktır. İşe giriş raporlarını işyeri hekimi yerinde değerlendirerek verir. İş kanununa uygun olmayan yönetmelikler sahada hekimlere şiddet olarak dönmektedir. Aile Hekimlerinden istenen uygunsuz raporlardan artık vazgeçilmelidir. Bu yanlıştan dönülmesi için daha kaç sağlık emekçisi arkadaşımızın şiddet görmesini bekleyeceksiniz.

Bu alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz! Sağlık emekçileri, görevlerini yaparken can güvenlikleri hiçe sayılmakta ve her geçen gün artan şiddetin kurbanı olmaktadırlar. Meslektaşımıza acil şifalar diliyor, saldırganın en ağır şekilde cezalandırılması için tüm hukuki süreçlerin takipçisi olacağımızı beyan ediyoruz. Sağlıkta şiddetin bu noktaya gelmesinin sorumlusu sağlığı ticarileştiren, sağlık emekçilerini değersizleştiren, sağlık emekçilerinin canını hiçe sayan siyasi iktidarın yanlış politikalarıdır. Genel Sağlık-İş olarak sağlıkta şiddeti sona erdirmek için  yetkilileri derhal önlem almaya çağırıyoruz!"

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Akaryakıta indirim geldi! Güncel akaryakıt fiyatları 11 Eylül Çarşamba

Akaryakıta indirim geldi! Güncel akaryakıt fiyatları 11 Eylül Çarşamba