Antalya Ticaret ve Sanayi
Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, ATSO olarak mesleki yeterlilik
ve yeterliliğin belgelendirilmesi noktasında Türkiye’de birçok ilke imza
attıklarını kaydederek “ATSO Bünyesinde faaliyet gösteren ATSO MESEM, farklı
meslek dallarındaki yeterlilik kriterlerinin belirlenmesi ve mesleki yeterlilik
belgelerinin verilmesi noktasında Türkiye’ye öncü olan çalışmalarını sürdürüyor.
Bugüne kadar birçok ilke imza atarak farklı meslek dallarındaki mesleki
yeterlilik kriterlerini belirledik ve yaptığımız sınavlar sonucunda farklı
alanlarda Türkiye’nin ilk mesleki yeterlilik belgelerini verdik. Bu
çalışmalarımızı aşçı ve kahve bar görevlisi (barista) meslek dalları ile
sürdürdük ve bugün ATSO MESEM bu alanlarda akredite edilmiş ve yetkilendirilmiş
ilk merkez konumundadır” dedi.
ATSO’dan
ulusal mesleki yeterlilik sistemine katkı
ATSO Basın Birimi’nden
verilen bilgiye göre, Mesleki Sınav ve Sertifikasyon Merkezi’nin, bugüne kadar
Servis Görevlisi seviye 2-3-4, Bar Görevlisi seviye 4, Servis Yöneticisi seviye
5 ve Kahve Bar Görevlisi Barista mesleklerinin kriterlerini hazırlayarak
Türkiye Ulusal Mesleki Yeterlilik Sistemine kazandırdığını, bu mesleklerde
çalışıp, ATSO MESEM’in yapmış olduğu sınavlarda başarılı olan kişilerin ise
Türkiye’nin ilk Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip servis görevlileri,
barmenleri, servis müdürleri ve baristaları olduğunu kaydeden Başkan Çetin, “Aşçı
mesleğinin ilk versiyonunda da ATSO MESEM Türkiye’nin ilk yetkilendirilen
merkezi olmuştur. Son çalışmamız ile birlikte Aşçı Rev.00 mesleğinin ulusal
yeterlilik kriterlerini AKTOB ile birlikte güncelledik, ayrıca Aşçı Rev.01
mesleğinde mesleki yeterlilik belgesi veren Türkiye’nin ilk merkezi olarak
belgelendirme faaliyetlerini sürdürüyoruz”dedi.(Haber Merkezi)