Çocuklarınızın bayılacağı, hem yiyip hem de oynayabileceği bir tarif olan Çıngıraklı Kurabiye tarifini sizin için aşağıda paylaşıyorum:

Malzemeler:

  • 125 gram oda sıcaklığında eritilmiş margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2.5 su bardağı un
  • Yeteri kadar klasik bayram şekeri
  • Kurabiyeleri yapıştırmak için eritilmiş sütlü çikolata
  • Çıngırak sesini vermesi için dilediğiniz bir pasta süsü

Hazırlanışı:

  1. Yumurta, pudra şekeri, tereyağ, sıvı yağ ve vanilyayı bir kapta iyice karıştırın. Karışımın üzerine kabartma tozu ve unu kontrollü şekilde ekleyerek yoğurun. Hazırladığınız hamur, kulak memesi kıvamında olmalı.
  2. Yağlı kağıdı tezgaha sererek yoğurduğunuz hamuru üzerine koyun. Hamurun üzerine bir yağlı kağıt serin ve iki yağlı kağıdın arasındaki hamuru çok ince olmayacak şekilde açın.
  3. Dilediğiniz hamur şekillendirme aparatıyla hamurunuza şekil verin. Şekil verdiğiniz hamurların ortasını daha küçük olacak şekilde kesin. (Çıngırak yerleşebilmesi için)
  4. Yağlı kağıda dizdiğiniz şekilli hamurların ortasındaki boşluğa birer şeker yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında şekerler eriyene kadar 10 dakika pişirin. Şekerler eridikten sonra 10 dakika hamuru dinlendirin.
  5. Soğuyan kurabiyenin üzerine çıngırak sesini vermesi için dilediğiniz pasta süsünü ekleyin. Fazlaca eklememeye dikkat edin.
  6. Benmari usulü erittiğiniz çikolatayı kurabiyeyi birleştireceğiniz alt kısmına sürün ve 2 kurabiyeyi birleştirin. Kurabiyeler yapışana kadar dinlenmeye bırakın.

Çocuklarınızın hem yiyip hem oynayacağı çıngıraklı kurabiyeleriniz hazır! Şimdiden afiyet olsun! ??

Kaynak: Haber Merkezi