Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yaşam Usta Halk Ozanı Özay Gönlüm Anıldı 'Gönlümüzde Yaşıyor'

Usta Halk Ozanı Özay Gönlüm Anıldı 'Gönlümüzde Yaşıyor'

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan önderliğinde, usta halk ozanı Özay Gönlüm'ün vefatının 24. yıl dönümünde düzenlenen törenle, sanatçının hatırası yaşatıldı. Detaylar...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Usta Halk Ozanı Özay Gönlüm Anıldı 'Gönlümüzde Yaşıyor'

Denizli'nin yetiştirdiği büyük halk ozanı Özay Gönlüm, vefatının 24. yıl dönümünde de anılmaya devam etti. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan, Özay Gönlüm'ün eserlerinin hala hatırlanacağını ve yaşayacağını belirtti, "Özay Gönlüm, gönlümüzde yaşıyor" dedi.

Denizli'nin kültürüne büyük katkıları olan halk ozanı Özay Gönlüm, vefatının 24. yıl dönümünde Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen bir törenle anıldı. Sanatçının Çatalçeşme Oda Tiyatrosu bahçesindeki anıt heykeli önünde gerçekleşen törene, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Genel Sekreter Yardımcısı Serhat Akbulut, Tavas Belediye Başkan Yardımcısı Osman Hıra, Kızılcabölüklüler Vakfı Başkanı Osman Erkli ve birçok seveni katıldı. Tören, Başkan Zolan'ın anıt heykeline çelenk bırakmasıyla başladı ve saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

A W153009 05

"Özay Gönlüm, Türkülerde Yaşıyor"

Başkan Zolan, Özay Gönlüm'ün bedenen aramızdan ayrılsa da eserlerinin ve türkülerinin yaşamaya devam ettiğini vurgulayarak, "Türküler söylendikçe Özay Gönlüm yaşıyor. O gönlümüzde yaşıyor. Bugün Denizli'mizde, Ege'mizde türküler söyleniyorsa, en büyük kahramanı, hak sahibi Özay Gönlüm'dür. Özay Gönlüm yaşamı boyunca eser bırakmış, iz bırakmış, gök kubbede hoş bir seda bırakmıştır" şeklinde konuştu.

A W153009 01

"Türkülerini Unutmayacağız"

Başkan Zolan, Özay Gönlüm'ün unutulmayacağını ve gelecek nesillere aktarılacağını belirterek, "Hemşehrilerimizin gönlünde en güzel yere sahip olmuştur. Rahmet, minnetle anıyorum. Ruhu şad, mekanı cennet olsun. Hep beraber o türküleri söylemeye devam edeceğiz. Yarenini hiçbir zaman unutmadan gelecek nesillere aktarıp sahip çıkacağız. Hiçbir zaman unutmayacağız" dedi.

A W153009 04

A W153009 06

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mehmet Nuri Ersoy GençKart Uygulamasının Başladığını Duyurdu

Mehmet Nuri Ersoy GençKart Uygulamasının Başladığını Duyurdu