Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yaşam AFAD Açıkladı: Malatya 6 Büyüklüğünde Deprem İle Sallandı

AFAD Açıkladı: Malatya 6 Büyüklüğünde Deprem İle Sallandı

AFAD'ın açıklamasına göre, Malatya'nın Kale ilçesinde 5.9 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. Depremin 10.7 kilometre derinlikte meydana geldiği bildirildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Malatya'nın Kale ilçesinde 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Deprem, 10.7 kilometre derinlikte kaydedildi ve çevre illerde de hissedildi.

Deprem, 10.46'da Akdeniz'de kaydedilirken, yerel halk arasında kısa süreli panik yaşandı. Şu ana kadar herhangi bir can kaybı ya da yaralanma bilgisi paylaşılmadı.

Artçı Depremler Meydana Geldi

Malatya'nın merkez ilçesi Kale, 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından artçı sarsıntılarla sarsılmaya devam ediyor. AFAD'ın açıklamasına göre, saat 11.08'de 3.0 büyüklüğünde bir artçı deprem daha meydana geldi. Depremin, 11.1 kilometre derinlikte gerçekleştiği bildirildi.

Yakından Takip Ediyoruz

Malatya'nın Kale ilçesinde yaşanan 5.9 büyüklüğündeki deprem sonrası İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, resmi bir açıklama yaparak gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyledi. Bakan Yerlikaya, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Malatya’nın Kale ilçesinde 5.9 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı. Çevre illerden de hissedilen depremle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun."

Olumsuz durum tespit edilmedi

Malatya Valiliği, Kale ilçesinde yaşanan 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından resmi bir açıklama yaparak, şehirde herhangi bir olumsuzluğun tespit edilmediğini duyurdu. Valilik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Geçmiş Olsun Malatya. Kale ilçemizde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremde kurumlarımıza ulaşan herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Saha taramalarımız devam etmektedir. Hemşehrilerimize geçmiş olsun.''

Belediye Başkanı Açıklama Yaptı

Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem sonrası Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Başkan Er, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Depremden etkilenen tüm hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Meydana gelen depremin hemen akabinde tüm ekiplerimiz saha taramalarını sürdürmektedir. Şu ana kadar komuta merkezimize gelen herhangi bir olumsuz durum yoktur. Saha taramalarımız devam etmektedir."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hadise'nin Yönetmen Şenol Sönmez ile Aşkı Gün Yüzüne Çıktı

Hadise'nin Yönetmen Şenol Sönmez ile Aşkı Gün Yüzüne Çıktı