Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Dünya Rusya Antarktika'da salatalık hasadı rekorunu kırdı

Rusya Antarktika'da salatalık hasadı rekorunu kırdı

Rusya Arktik ve Antarktik Araştırma Enstitüsü (AARI), Rus bilim insanlarının Antarktika'daki Vostok istasyonunda ilk kez salatalık yetiştirerek rekor bir sebze hasadı gerçekleştirdiğini duyurdu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Rusya Antarktika'da salatalık hasadı rekorunu kırdı
KAYNAK: Haber Merkezi

Rusya Arktik ve Antarktik Araştırma Enstitüsü (AARI), Rusya'nın Antarktika'd faaliyet gösteren Vostok istasyonunda bulunan Rus bilim insanlarının, kıtada ilk kez salatalık yetiştirerek rekor bir sebze hasadı gerçekleştirdiğini açıkladı. Açıklamada, 'Vostok istasyonundaki salatalık mahsulü ilk kez hasat edildi. Dikim anından itibaren 60 gün içinde 16,5 kilogram meyve yetiştirmeyi başardılar' denildi. 

Bu, kıtada yetiştirilen tüm sebzelerin hasadının rekor düzeyde olduğunu gösteriyor. Daha önce de Rus bilim insanları, Antarktika'da ilk kez başarılı bir şekilde karpuz yetiştirmişlerdi. Enstitü, istasyonda salatalık yetiştirmenin karpuz yetiştirmekten çok daha kolay olduğunu kaydetti.

Bilim adamlarına göre, Vostok istasyonundaki iki serada topraksız 'panoponik' teknolojisi kullanılarak yılda metrekare başına 100 kilograma kadar salatalık, 29 kilogram domates, 11 kilogram tatlı biber ve 149 kilogram lahana yetiştirilebiliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hesaplı ve Lezzetli: Kıymayı Çoğaltan Bereketli Köfte Tarifi

Hesaplı ve Lezzetli: Kıymayı Çoğaltan Bereketli Köfte Tarifi