Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel Kriz Antalya’yı vurdu

Kriz Antalya’yı vurdu

CHP Antalya Milletvekilleri, Rusya ile yaşanan krizin başta Antalya olmak üzere Türkiye’ye ağır faturalar çıkarabileceğine dikkat çekerek, özellikle turizm ve tarım sektörlerinde acil ve akılcı önlemler alınmasını istedi. CHP Antalya Milletvekilleri Çet

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kriz Antalya’yı vurdu

CHP Antalya Milletvekilleri, Rusya ile yaşanan krizin başta Antalya olmak üzere Türkiye’ye ağır faturalar çıkarabileceğine dikkat çekerek, özellikle turizm ve tarım sektörlerinde acil ve akılcı önlemler alınmasını istedi.  CHP Antalya Milletvekilleri  Çetin Osman Budak, Niyazi Nefi Kara,Mustafa Akaydın ve Devrim Kök, Rusya ile yaşanan uçak kriziyle ilgili TBMM’de bir basın toplantısı düzenledi.

KAYIP 20 MİLYAR DOLAR

           

CHP’den verilen bilgiye göre, Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, basın toplantısındaki konuşmasında Rusya krizinin etkileyeceği iki sektörün de en önemli merkezinin Antalya olduğunu vurguladı. Budak, “Rusya krizi tarım ve turizm sektörlerini vuracak. Bu iki sektörün de başkenti Antalya’nın krizden en fazla etkileneceği açıktır. Türkiye’nin en büyük sorunu olan cari açığın en büyük ilacı turizmdir. Antalya turizminde yüzde 25’lik bir kayıp var. Eğer bu kriz derinleşerek devam ederse Türkiye’nin kaybı 20 milyar dolar düzeyine çıkabilir” dedi.

TERÖRE DESTEK VEREN TÜRKİYE İMAJI DEĞİŞMELİ

Turizmle ilgili 64. Hükümet programında da ciddi hiçbir hedefin yer almadığını vurgulayan Budak, “AKP iktidarlarının bir turizm politikası yok. Geçen dönem turizm bakanı da ortada yoktu. Turizm Bakanı turizmin başkenti Antalya’ya geçen dönem sadece iki kez gelmiş. Biri düğün için biri küçük bir toplantı için. Turizmdeki kayıp sadece Rusya ile de sınırlı değil. 2015 yılında Avrupa’da 20 ülkeden kayıp var. Bir önceki yıla göre 20 ülke eksi yazdı. Fransa’dan yüzde 18 dolayında kayıp var. Türkiye’nin imajı ile ilgili ciddi sorunlar var. IŞİD desteği ile ilgili ciddi bir imaj sorunu var. O nedenle Türkiye’nin ciddi bir tanıtım kampanyası yürütmesi lazım, imaj çalışması yapması lazım. ‘Biz terörü destekleyen bir ülke değiliz’ imajını mutlaka vermeliyiz. Bugünlerde fuarlar başlıyor. Türkiye, etkin bir katılımla tanıtım yapmalıdır. Uçaklara yakıt desteği yerine, boş koltuk desteği verilmelidir. Öncelikle bu sorunları görüp, tüm sektör bileşenleri ile bir araya gelinmesi lazım. Ama orta böyle bir iktidar anlayışı, böyle bir irade yok” diye konuştu.

PADİŞAHLIK VE ÇARLIK ÇÖZÜM OLMAZ

Niyazi Nefi Kara ise, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin dış politika, hukuk, demokrasi ve basın özgülüğü gibi temel alanlarda ciddi sıkıntıları olduğuna dikkat çekti. Uçak krizinin tüm yönleriyle aydınlatılması gerektiğini vurgulayan Kara, “Rus uçağının ısrarlı uyarıla yanıt vermemesinin, Türk uçağı ile bir irtibat kurulmamasının nedenleri tam olarak ortaya konmalıdır. İrtibat sorununun nedeni nedir?” diye sordu. Rusya ile krizin daha derinleştirilmemesi gerektiğini vurgulayan Kara, “İki taraf da sakin olmalı ve çözümden yana olmalıdır. Rusya çarlık, Osmanlı padişahlık tutumları yerine, iki cumhuriyet ülkesi olarak, tarihten gelen dostluk ve işbirliklerinden yola çıkarak, dostluk içinde çözüm yolunda ilerlenmelidir” diye konuştu.(Haber Merkezi)

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ayranı yok içmeye !

Ayranı yok içmeye !