Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Özel Haber ‘O parayı firma ödesin’

‘O parayı firma ödesin’

CHP Antalya Milletvekili Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mustafa Akaydın, Sayıştay'ın belirlediği ve kendisinden ödenmesi istenen 2 milyon 181 bin 156 liralık kamu zararının sistemi kuran firmadan tahsilinin mümkün olduğunu öne sürdü.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
‘O parayı firma ödesin’

CHP Antalya Milletvekili Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mustafa Akaydın,  Sayıştay'ın belirlediği ve kendisinden ödenmesi istenen 2 milyon 181 bin 156 liralık kamu zararının sistemi kuran firmadan tahsilinin mümkün olduğunu öne sürdü.

CHP’li eski Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde yapılan elektronik bilet sistemi ihalesinde kamunun zarara uğratılması iddiasıyla açılan davada Sayıştay'ın, oluşan 2 milyon 181 bin 156 liralık kamu zararının tarafından ödenmesi kararına tepki göstermek amaçlı basın toplantısı düzenledi. CHP İl Binası’nda düzenlenen basın toplantısına CHP İl Başkanı Semih Esen, CHP Antalya Milletvekilleri Niyazi Nefi Kara, Devrim Kök ve CHP Büyükşehir Meclis Üyesi Reşat Oktay destek verdi.

ÇOK BÜYÜK BİR HAKSIZLIK

Sayıştay kararı sile ilgili tebligatta belirsizli olduğunu öne süren Akaydın, 2011 sorgusunu temyize taşıdıklarını belirterek, ’’Ancak 2012 sorgusu tebligatını aldım gözüküyor, ona hiç itirazım yok. O kadar kalabalık bir evrak bütün içerisinde alıyorsunuz ki sabah saat uyku sersemi 08.30'da, 09.00'da. Ben o ilanı bulamıyorum bir türlü. 'Yani ilan bana verildi, verilmedi, kumpas var mı, yok mu' o konuda bir şey söyleyemem. Aldı gözüküyorum, onlar da 'Temyiz etmediğiniz için bunu ödemekle yükümlüsünüz' diyor. Bu çok büyük bir haksızlık çünkü firma ortada, belediyeyle çalışıyor. Ben bu parayı silah zoruyla tahsil edemem, ben firmaya belediye başkanıyken itirazda bulunmuşum.  Çok büyük bir haksızlık. Firma ortada. Firma belediye ile çalışıyor. Ben bu parayı silah zoru ile tahsil edemem. Seçimden 2 buçuk ay önce mahkeme oluru vermişim. Mahkeme de devam etmiş" Diye konuştu.

ZENGİNLEŞEN A KENT FİRMASI

Kendisinin bu durumdan zengin olmadığını zenginleşenin A Kent firması olduğunu belirten Akaydın,"Emekli uzman Sayıştay denetçisiyle konuşuyorum, diyorlar ki Hocam cumhuriyet tarihinde eğer bir haciz işlemi uygularsa size karşı, bu bir ilk olacak. Sayıştay tarihinde kamu zararı oluşturduğu için hiçbir kamu görevlisinden tahsilât yapılmamıştır" diye konuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e önce ki gün ihtarname çektiğini söyleyen Akaydın, "Böyle bir işlem başlatamazsın, A-Kent firmasıyla sen de iki yıldır çalışıyorsun. Üstelik A-Kent firmasıyla tahkime gitmişsin, tahkime gittiğine göre sen bu belediyenin ve kamunun alacağını tahsil etmekte yükümlüsün. Bakın buradan ilan ediyorum, eğer gerçekten A-Kent firmasından kamunun alacağı varsa, bu üç yıla yaydığınızda 8 milyonu geçiyor faizleri hariç. Bunu faizleriyle tahsil etme görevi ve sorumluluğu benden sonraki belediye başkanına aittir." Dedi.  Akaydın,"Ondan sonra ne yapalım şeriatın kestiği parmak acımaz. Beş tane gayrimenkulüm var. Bunların üçü atalarımızdan intikalidir" şeklinde konuştu.  

 

DENİZ TOPKAYA

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Turizmde gündem Rusya krizi

Turizmde gündem Rusya krizi