Dünya koronavirüsle mücadele ederken, hastalığın karşısında en etkili çözüm olarak görülen Çin yapımı koronavirüs aşısı Sinovac Coronavac'ın Antalya'nın Alanya İlçesi'ndeki ilk uygulaması sağlıkçılara yapıldı  

Çin'in Vuhan kentinde başlayan ve kısa süre içerisinde tüm dünyaya yayılarak özellikle Antalya gibi turizm ve hizmet sektörleri üzerine ekonomisini inşaa eden kentlere ağır darbe vuran koronavirüse karşı en önemli silah olduğu ifade edilen koronavirüs aşısı, Antalya'da da uygulanmaya başladı.   

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde başlatılan uygulamada, sağlık çalışanlarının randevu alarak katıldığı çalışmada ilk aşı Başhekim Hüseyin Lakadamyalı’ya yapıldı. İlk etapta bin 200 aşı gelen hastaneden aşılama çalışması 4 gün süreceği belirtildi.

 

KORONAVİRÜSÜ DURDURMANIN TEK YOLU

  Başhekim Hüseyin Lakadamyalı, aşılanmaya başlandığını söyledi. Lakadamyalı, şöyle konuştu:

“Değerli hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımızın katkılarıyla oluşturulan aşı alanındayız. Hastanemizin rol modeline göre 20 adet aşı odası oluşturuldu. Bu sabah il sağlık müdürlüğümüzden gönderilen aşılar elimize ulaştı. Sabah itibariyle aşılamaya başladık.  Son 1 yıldır özgürlüklerimiz sağlığımız korona virüsün yol açtığı riskler nedeniyle oldukça kısıtlanmıştı. 

Aşı bizim için çok önemliydi. Aşı bu hastalıkta mücadelede en önemli silahımızdı. Sayın sağlık bakanlığımızın ve bilim kurulumuzun girişimiyle aşılama faaliyetleri tüm yurtta 81 ilde ve Alanya ilçemizde başlamış oldu. 

Öncelikle 2021 yılının tüm insanlığa sağlık huzur ve esenlik getirmesini diliyorum. Halkımızı da kısa bir süre içerisinde aşılamaya başlayacağız. Bununla ilgili takvim yine sayın sağlık bakanımız tarafından ilan edilecektir. Yine toplum aşılamasında üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz."

 

AŞI OLMAK İSTEĞE BAĞLI  

Hastanedeki tüm sağlık çalışanın aşı olacağını belirten Lakadamyalı,  “Hastanemiz çatısı altında çalışan tüm çalışanlar sağlık çalışanları olarak kabul ediliyor. Bin adet aşı merkezimize ulaşmış bulunmaktadır. Aşı olmak şuan için isteğe bağlıdır. Tüm çalışanlarımızı hızlı bir şekilde aşılamaya gayret edeceğiz” dedi.

OLUMSUZ YAN ETKİ GÖRÜLMEDİ

  Hastane olarak aşılama çalışmalarına başladıklarını aktaran Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı ile Soğuk Zincir Sorumlu Hekimi Fatmanur Pepe ise şunları: “Şuana kadar sıkıntılı giden bir süreç olmadı ve sistem işliyor.  28 gün arayla 2 doz aşılama planladık.  Sistemiz şemamız başlamış durumda. Kendi personelimiz bittikten sonra toplumsal aşılamaya da başlayacağız.” 

(İHA)