Antalya’nın sanat dünyasına önemli bir katkı sağlayan Akdeniz Lirikleri sergisini sanatseverlerle buluşturdu. Küratörlüğünü sanat yazarı İbrahim Karaoğlu’nun üstlendiği sergi, Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde kapılarını açtı. Antalya’nın 58 usta sanatçısına ait resim ve heykellerin yer aldığı sergi, sanatseverlerden yoğun ilgi gördü.
"Sanat Kenti Şekillendirir"
Serginin açılışında konuşan Küratör İbrahim Karaoğlu, sanatın kent kimliğini oluşturmadaki rolüne dikkat çekerek, “Yaşadığımız kent bize çok şey anlatır ve bizim kişiliğimizi belirler. Bir Akdeniz kültür ortamı burası, Akdeniz’in de kendine özgü imgeleri var. Burada yaşayan sanatçı doğal olarak o imgeler üzerinden bir şeyler geliştirerek kendini tanımlıyor. Kent sanatçısına sahip çıkarsa, sanatçı da kentine sahip çıkarsa orada kültür çok canlı ve dinamik olur.” ifadelerini kullandı.
"Sanatın Birleştirici Gücü"
Açılışa katılan Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı İsa Güzel de sanatın toplumsal etkisine vurgu yaptı. Sergide eserleri bulunan sanatçıları tebrik eden Güzel, sanatın zor zamanlarda insanları bir araya getiren gücüne işaret ederek, “İnsanlar gitgide yalnızlaşıyor. İşte böylesi karamsar bir ortamda bir arada olmayı başaran sanatçı arkadaşlarımızın düşüncelerini eserlerine yansıtması çok kıymetli. Dünyayı, hayatı güzel görüyor ve güzel yorumluyorsunuz. Bütün insanların içinin karardığı, umutsuzluğa kapıldığı dönemlerde bu tür güzelliklerin bir araya getirilmesi çok güzel.” dedi.
30 Mart’a kadar Devam Edecek
58 sanatçının eserlerine ev sahipliği yapan Akdeniz Lirikleri sergisi, 30 Mart’a kadar Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde ziyaret edilebilecek.