Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) ile Antalya İş İnsanları Derneği (ANTİAD) iş birliğinde, Korkuteli Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen projeyle Türkiye’nin mantar deposu Korkuteli ilçesi ziyaret edildi. “Yerel Değerlerimize Sahip Çıkıyoruz” temasıyla hayata geçirilen etkinlikte, ilçenin tarımsal üretim gücü, ekonomik potansiyeli ve gıda güvenliği vizyonu masaya yatırıldı.

Türkiye'de O Sebzenin Yarısı Korkuteli'nden Karşılanıyor

Ziyaret sırasında üreticiler, mantar üretiminin hazırlık, üretim ve hasat aşamalarını detaylı şekilde paylaştı. Üretimin hiçbir noktasında zararlı kimyasal kullanılmadığı belirtilirken, hijyen koşullarına uygun günlük toplama yapıldığı vurgulandı.

Üretimle Türkiye’nin Mantar İhtiyacını Karşılıyor

Korkuteli, yıllık yaklaşık 25 bin tonluk üretim kapasitesiyle ülkenin kültür mantarı ihtiyacının yüzde 54’ünü karşılıyor. İlçede yaklaşık 5 bin kişi doğrudan veya dolaylı olarak bu sektörden geçimini sağlıyor. Yüksek rakım, serin iklim ve karasal yapı, ilçeyi mantar üretimi için ideal bir merkez haline getiriyor.

Antalya Alacabel Tüneli 9 Yıldır Beklemede... CHP'li Aykut Kaya'dan tepki Antalya Alacabel Tüneli 9 Yıldır Beklemede... CHP'li Aykut Kaya'dan tepki

Türkiye'de O Sebzenin Yarısı Korkuteli'nden Karşılanıyor

Uzmanlar tarafından aktarılan bilgiye göre, üretim süreci İyi Tarım Uygulamaları çerçevesinde yürütülüyor. Üreticiler, “Türkiye’nin önde gelen marketlerine, zincir restoranlarına, yemek şirketlerine ve kamuya üretim yapıyoruz. Maliyetleri azaltmak için güneş enerjisi sistemlerine ağırlık veriyoruz. Altyapımızı GES’e uygun geliştiriyoruz. Mevcut tesislerimizde, GES’e uygun alt yapı değişiklikleri yapıyoruz" dedi.

Tanıtım Konusunda Daha Fazla Çalışacağız

Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran, ilçenin tanıtımı noktasında yeni bir sayfa açacaklarını söyledi. İlçenin yalnızca mantar değil, doğası, yaylaları ve coğrafi işaretli ürünleriyle de öne çıktığını vurgulayan Caran, “Antalya yaz aylarında dünyanın dört bir yanından turist ağırlarken, biz de Antalyalıları ilçemizde misafir ediyoruz. Nüfusumuz yaz aylarında 400 bine kadar çıkıyor. Yüzölçümü geniş olan ilçemiz, tanıtım konusunda geri planda kalmıştı. Artık bu durumu değiştirmek istiyoruz. Korkuteli’nin doğası, havası ve üretim potansiyeliyle ülkemizde önemli bir yere sahip olduğunu göstermek istiyoruz" diye konuştu.

Türkiye'de O Sebzenin Yarısı Korkuteli'nden Karşılanıyor

Muhabir: Nizamettin ÖZMEN