1965 yılında Samsun’un Bafra ilçesinde doğan Halit Güngör 1990 yılından beri Antalya’da sokaklarda yaşıyor. Konyaaltı’nda 10 yıl boyunca sokakta yaşayan şu an ise 100. Yıl Caddesi’nde yaşam savaşı veren Halit Güngör yetkililerden ve hayırseverlerden yardım eli bekliyor. 100. Yıl esnafı tarafından ‘Kazım’ olarak tanınan Halit Güngör’e esnaf ve çevredeki yurttaşlar sahip çıkıyor. Sağlık durumu kötüleşmeden önce mahalleliye yardım ederek karnını doyurduğunu ifade eden Halit Güngör yetkililerden yardım bekliyor.
SOSYAL DEVLET NEREDE?
Esnafın söylemine göre Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Muratpaşa Kaymakamlığı, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü gibi bir çok kurumu aradıklarını ama her kurumun topu birbirine attığı ifade edildi. Son dönemlerde hem belediyelerin hem de devlet kurumlarının ‘sosyal devlet anlayışı’ olarak altını çizdiği, tüm yurttaşlara, sağlık ve barınma hizmeti sunduğu anlayışın esamesi bulunmazken Halit Güngör’ün sağlık durumu her geçen gün kötüye gidiyor.
“DEVLETİ BULAMIYORUZ”
Halit Güngör Akdeniz Gerçek’e yaptığı açıklamada, “Evim barkım, kalacak yerim yok. 1990 yılında buralarda yaşamaya çalışıyorum. Gidebileceğim bir yer, kimsem yok. Antalya’da yaşamımı sürdürmeye çalışıyorum. Son dönemlerde sağlık sorunlarım oldu. Ambulans gelip beni alıyor, hastane bana iğne yapıp gönderiyor. Beslenmemi dahi karşılayamıyorum. Esnafın benim için aramadığı yer kalmadı. Büyükşehir Belediyesi, Muratpaşa Kaymakamlığı, Antalya Valiliği, Sosyal Hizmetler’i aradı ama hiç bir çözüm olmadı. Tüm kurumlar birbirine topu atıyor ama hiçbir çözüm bulunamadı. Devleti bulamıyoruz” dedi.
“YILLARDIR SOKAKTAYIM”
Güngör, “Sağlık sorunlarım var, hastane yatışı yapılmadı, yapılsa dahi çıkınca nereye gideceğim? Gidebileceğim hiçbir yer yok. 10 yıl boyunca Konyaaltı’nda sokakta kaldım, şimdi de burada esnaf bana sahip çıktı. Yaşım ilerledi, bakıma ihtiyacım var. Yemek yiyemiyorum. Yetkililerden bir çözüm ve yardım istiyorum. Hastanede sağlık testlerimin yapılmasını daha sonra da barınabileceğim bir yere yerleşmek istiyorum. Sağlık durumum iyiyken, mahalledeki insanlara yardım ederek karnımı doyurabiliyordum. Şimdi çok zorlanıyorum. Yıllarca sokakta kaldım. Yeşil kartım, sosyal güvencem yok. Sesimi duyun” dedi.