Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Siyaset OSMANİYELİ DEPREMZEDE 10 BİN LİRALIK DEPREM YARDIMINI ALAMADIĞINI SÖYLEDİ…

OSMANİYELİ DEPREMZEDE 10 BİN LİRALIK DEPREM YARDIMINI ALAMADIĞINI SÖYLEDİ…

CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, Osmaniye’de 10 bin liralık deprem yardımı alamayan bir depremzedenin yaşadığı sorunları dinledi.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
OSMANİYELİ DEPREMZEDE 10 BİN LİRALIK DEPREM YARDIMINI ALAMADIĞINI SÖYLEDİ…


Depremzede, “Polise gidiyorum, polis beni dinlemiyor bile. Savcılığa gidiyorum, savcılık da ifademi alan insanlardan beni hor görürcesine bir üslup ile karşılaştım… Bastırıldık, sindirilmeye çalışılıyoruz” dedi. CHP'li Kaya da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye "Osmaniye’mizde bu şekilde mağduriyet yaşayan insanlarımız var. Bu mağduriyetlerin giderilmesini istiyorum” diye seslendi.

CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, Osmaniye’de 10 bin liralık deprem yardımı alamayan bir depremzedenin yaşadığı sorunları dinledi. Depremzede, “Polise gidiyorum, polis beni dinlemiyor bile. Savcılığa gidiyorum, savcılık da ifademi alan insanlardan beni hor görürcesine bir üslup ile karşılaştım… Bastırıldık, sindirilmeye çalışılıyoruz” dedi. CHP'li Kaya da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye "Osmaniye’mizde bu şekilde mağduriyet yaşayan insanlarımız var. Bu mağduriyetlerin giderilmesini istiyorum” diye seslendi.

CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır yıkıma uğrayan illerden Osmaniye’de incelemelerde bulundu. Burada, hala deprem, kira ve taşınma yardımını alamayan vatandaşlar bulunduğunu belirten Kaya şunları söyledi:

“BEŞ BUÇUK AYDIR, NEDEN BU SORUNLARI ÇÖZEMEDİNİZ?”

“6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli yaşadığımız deprem felaketinden Osmaniye’miz de en ağır şekilde etkilendi. Üzerinden beş buçuk ay geçmesine rağmen Osmaniye’de deprem sorunları aşılabilmiş değil. On binin üzerinde ağır hasarlı binası, 274 deprem anında yıkılan binası ve 500’ün üzerinde de acil yıkım kararı olan binası olmasına rağmen Osmaniye’miz hala depremden görmezden geliniyor. Yaşanan felaket öyle zannediyorum küçümseniyor. Bugün halen yurttaşlarımız 10 bin TL deprem yardımını alamamış durumda. Halen 15 bin TL taşınma yardımını alamamış durumda, halen kira yardımını alamamış durumda. Beş buçuk aydır, neden bu sorunları çözemediniz?”

“BANA YATMASI GEREKEN PARAYI KARIŞIKLA BAŞKA BİRİSİNE YATIRMIŞLAR”

Depremden sonra acil olarak, içinde eşyalar bulunurken yıkımı yapılan Metin Tamer sitesi sakinlerinden bir vatandaş, 10 bin liralık deprem yardımını hala alamadığını ve mağdur olduğunu anlattı. Depremzede şunları söyledi:

“Ben polis memuruna, devlet dairesinde çalışan memurlara derdimi anlatmazken sizin beni arayıp şikayetimi dinlemeniz, yardımcı olmaya çalışmanız beni çok mutlu etti. Bunun için çok teşekkür ederim.

Durum şöyle; yaşanılan depremden sonra devlet 10 bin lira hane başı para yatıracağını söyledi. Bekledik, bu para bana yatmayınca AFAD’a gittim, bana böyle bir para yatmadı diye. AFAD’takiler ‘Bekle, yatar’ dedi. Bir süre beni beklettiler. Sonrasında bana yatması gereken parayı yanlışlıkla başka birisine yatırmışlar. Bunun nasıl olabileceğini soruyorum. ‘Karışmış, yatmış. Artık yapacak bir şey yok. Git o kişiden al’ gibi bir üslupla karşılaştım. Bu, beni çok şaşırttı. Ben gerekli belgeleri topladım. Gerçi bugün bu belgeler ile savcılığa gittiğimde de hiçbir işe yaramıyor ama bu belgeler günü geldiğinde doğru yerde açıldığı zaman bazı insanların bu devirde ezildiğini, haksızlığa uğradığını görmesi için biriktirdim bu belgeleri.

“POLİSE GİDİYORUM, POLİS BENİ DİNLEMİYOR BİLE”

Ben orada oturduğuma dair nüfustan ikametgâh belgemi aldım. Elektrik faturamı, doğal gaz faturamı çıkarttırdım. Bununla birlikte AFAD’a başvuru yaptım; ‘Evet, doğru. Ama para başkasının üzerine yatmış; yapabileceğimiz bir şey yok’ diye bir yanıtla karşılaştım. ‘Ne yapabilirim’ diyorum, ‘Git o kişiden parayı al’ denildi. Paranın yattığı kişiye gittim, ‘Para yanlışlıkla size yatmış. O parayı bana geri yatırır mısınız’ dedim; ‘Hayır, öyle bir şey yapmayacağız’ dediler. AFAD’a gittim, ‘Ne yapabilirim şu an’ dedim. ‘Biz bilmiyoruz, savcılığa gidebilirsin’ dediler.

Polise gidiyorum, polis beni dinlemiyor bile. Savcılığa gidiyorum, savcılık da ifademi alan insanlardan beni hor görürcesine bir üslup ile karşılaştım. Ondan sonra iyi kötü hızlıca bir ifademi alıyorlar, sonra savcılıktan aylarca haber bekliyorum. Haber çıkıyor, kovuşturmaya yer olmadığı.

Belgelerim elimde, burada oturmadığımı nasıl düşünebilirsiniz? Deyim yerindeyse savcılık da bizi kapıdan kovdu. Yapabileceğim bir şey kalmadı, CİMER’e yazdım. Yine kâale alınmadım… Bastırıldık, sindirilmeye çalışılıyoruz.”

KAYA’DAN BAKAN ÖZHASEKİ’YE: “BU MAĞDURİYETLERİN BURADAN GİDERİLMESİNİ İSTİYORUM”

CHP'li Kaya, Osmaniyeli depremzedeyi dinledikten sonra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na seslendi. Kaya şunları söyledi:

“Buradan Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki’ye sesleniyorum; bir ay öne Osmaniye’ye geldi, yerinde incelemeler de bulundu. Demek ki bu mağduriyetlerden Bakan’a bahsedilmemiş. Hala 10 bin TL’sini alamamış, kaldı ki beş buçuk ay içerisinde erimiş, pul olmuş, gitmiş. Osmaniye’mizde bu şekilde mağduriyet yaşayan insanlarımız var. Buradan sesleniyorum, bu mağduriyetlerin buradan giderilmesini istiyorum.”

ANKA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
“BİR VAİZLER ÜLKEYİ BU HALE GETİRDİ BİR DE BU CAİZLER LOBİSİ. İNŞALLAH BU LOBİLERDEN DE ÜLKEMİZİ BİR BİZ ARINDIRACAĞIZ”

“BİR VAİZLER ÜLKEYİ BU HALE GETİRDİ BİR DE BU CAİZLER LOBİSİ. İNŞALLAH BU LOBİLERDEN DE ÜLKEMİZİ BİR BİZ ARINDIRACAĞIZ”