Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Genel Merkezi, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) eleştirel yayın yapan televizyon kanallarına yönelik verdiği ağır cezalara sert tepki gösterdi.Yaptığı açıklamada halkın haber alma hakkı keyfi olarak gasp ediliyor diyen ses sendikası 'Özgür basını, halkın haber alma hakkını hep birlikte savunacağız! ' dedi. 

Sendikanın sosyal medyadan yaptığı açıklama şu şekilde: 

Şehit polise son görev...Gözyaşları sel oldu Şehit polise son görev...Gözyaşları sel oldu

"İktidar kendileri gibi düşünmeyenlere karşı her geçen gün daha da pervasız hale gelen saldırılarla, gerçekleri dile getiren yayın organlarını susturmaya çalışıyor, halkın haber alma hakkı keyfi cezalarla gasp ediliyor. Birçok gazeteci gözaltına alınıyor, tutuklanıyor. 

Son olarak; RTÜK’ün @szctelevizyonu , @halktvcomtr , @tele1comtrve @nowtvturkiye’ye yönelik verdiği cezalar, halkın haber alma hakkına vurulmuş yeni bir darbedir.

Halkın haber alma hakkına aykırı cezaların kabul edilemeyeceğini ifade ediyor, gerçekleri aktaran basın emekçilerinin ve basın kuruluşlarının her zaman yanında olduğumuzu kamuoyu ile paylaşıyoruz.

Sansüre, baskıya ve tek sesli medya düzenine karşı dayanışmayı büyütüyoruz.

Özgür basını, halkın haber alma hakkını hep birlikte savunacağız!"

Kaynak: haber merkezi