Sağlıklı beslenmek
için
besin
çeşitliliğini artırın
Gıda Mühendisi
Bülent Şık, sağlıklı beslenmek için sosyal medyadan medet umulmasının doğru
olmadığını belirterek, “Besin ögelerinin hangi gıdalarda bulunduğuna kafa
yormaktansa günlük öğünde besin çeşitliliğini artırmaya çalışmak çok daha kolay
bir seçenektir” dedi.
-----------
Gıda Mühendisi Bülent Şık, her gün sosyal medyada hangi
besinlerin daha sağlıklı olduğuna dair yapılan açıklamalara ve paylaşımlara
fazla kafa yormaktansa günlük öğünde besin çeşitliliğini artırmaya çalışmanın
daha kolay bir seçenek olduğunu söyledi.
FARKLI RENKLERDEKİ
BİTKİLERİ YEMELİ
Şık şöyle konuştu: “Onu yeme bunu yeme #PekiNeYiyeceğiz
diye soranlara: Evde yemek yapmalı. Bitkisel gıdaları çok, hayvansal gıdaları
az yemeli. Farklı renklerdeki bitkileri yemeli. Günlük öğünde meyve ve sebze
gibi taze tüketilen yiyeceklere mutlaka yer vermeli. O gıdada Omega 3 var, şu
gıdada C vitamini var diyerek yiyecek seçimi yapmamalı; bu tip besin ögelerinin
hangi gıdalarda bulunduğuna kafa yormaktansa günlük öğünde besin çeşitliliğini
artırmaya çalışmak çok daha kolay bir seçenektir.
FERMANTASYONLU
GIDALARA YÖNELİN
“Üstelik sizi beslenme uzmanı olmak için çabalamaktan da
kurtarır. Turşu, yoğurt, peynir, zeytin, şarap, bira, kefir, boza, ayran,
şalgam suyu gibi fermantasyonla üretilmiş gıdalara öğünlerde bolca yer vermeli.
Bundan ötesini bilmek gereksizdir.” Kubilay
ELDEMİRCİ