Ramazan ayının gelmesiyle birlikte, hastanelerin acil servislerine iftarda yemeği fazla kaçıran kişilerin başvurularının arttığı belirtildi. Kardiyoloji Uzmanı Dr. Yunus Amasyalı, bu konuda önemli uyarılarda bulundu.
Uzm. Dr. Yunus Amasyalı, iftar sonrası yemeği fazla kaçıranların soluğu acillerde aldığını ve bu durumun vücut sağlığını olumsuz etkilediğini vurguladı. Ramazan ayı boyunca hastanelerin acil servislerine başvuranların arasında iftarda yemeği fazla kaçıranların sıkça görüldüğünü ifade eden Dr. Amasyalı, özellikle kalp ve mide şikayetleriyle doktora başvuranlara beslenme konusunda uyarılarda bulundu.
Kalp Sağlığı İçin Öneriler
Ramazan ayındaki vakaların çoğunun secdede kalp sıkışmasıyla geldiğine dikkat çeken Uzm. Dr. Amasyalı, hastaların namazlarını yarı dolu mideyle kılmalarını ve iftarlarını uzun bir yemek periyoduyla yapmalarını önerdi.
Beslenme Tüyoları
Ramazan ayında sağlıklı beslenme konusunda önerilerde bulunan Uzm. Dr. Amasyalı, iftar ve sahurda bol sulu yemekler tüketilmesini ve su kaybını azaltıcı ortamlarda bulunulmasını önerdi. Ayrıca, vücudun tuz ihtiyacının gün boyu terleyerek atıldığını belirten Dr. Amasyalı, normal değerleri aşmayacak şekilde tuz tüketimini tercih etmenin önemini vurguladı.
Baharat Tüketimi ve Su İhtiyacı
Yemek seçimlerinde su ihtiyacını artırıcı baharatlardan kaçınılması gerektiğini belirten Kardiyoloji Uzmanı Dr. Amasyalı, baharatların kalp ve damar sağlığına zararının olmadığını ancak sıcak havalarda baharatlı yiyeceklerin su ihtiyacını artırabileceğini dile getirdi.