İftarda aşırı şekerli ve yağlı hamur tatlılarından uzak durulması gerektiğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Seda Nasuhbeyoğlu, tatlı tüketiminin sindirim problemlerine ve kan şekeri bozulmasına neden olabileceğini vurguladı. Nasuhbeyoğlu, tatlının iftardan en az 2 saat sonra tüketilmesinin daha uygun olduğunu söyledi.
Ramazan Ayında Sağlıklı Beslenme Önerileri
Ramazan'da sağlıklı beslenmenin önemine değinen Dyt. Seda Nasuhbeyoğlu, iftara kadar uzun süre aç kalmanın kan şekerinde düşüşe neden olabileceği risklere dikkat çekti. Özellikle tatlı tüketiminde dikkatli olunması gerektiğini belirten Nasuhbeyoğlu, "Haftada 2 porsiyonu geçmeyin" dedi.
Tatlı Tüketiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Ramazan'da uzun süre aç kalmanın getirebileceği kan şekerinin düşmesiyle tatlı krizlerinin yaşanabileceğini belirten Diyetisyen Seda Nasuhbeyoğlu, tatlı seçimlerinde önerilerde bulundu. Özellikle şeker hastalarının haftada 2 porsiyonu aşmaması gerektiğini vurgulayan Nasuhbeyoğlu, sütlü tatlıların tercih edilmesi gerektiğini belirtti.
Ev Yapımı Tatlılar Öneriliyor
Tatlı tüketiminde evde yapılan sütlü tatlıların tercih edilmesi gerektiğini ifade eden Nasuhbeyoğlu, hazır alınan tatlılardan kaçınılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, iftarda aşırı şekerli ve yağlı hamur tatlılarından kaçınılması gerektiğini vurgulayan Nasuhbeyoğlu, tatlı tüketiminin sindirim problemlerine ve kan şekeri bozulmasına neden olabileceğini hatırlattı.
Posa İhtiyacını Karşılayan Meyveli Tatlılar Öneriliyor
Ramazan ayında hangi tatlıların tüketilmesinin uygun olduğunu açıklayan Diyetisyen Nasuhbeyoğlu, meyveli tatlıların posa ihtiyacını da karşılayacağını belirtti. Meyvelerle hazırlanan tatlıların tercih edilmesinin günlük posa ihtiyacına katkı sağlayacağını söyleyen Nasuhbeyoğlu, sütlü tatlıların da tercih edilmesi gerektiğini ifade etti.