Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Özel Haber UMUDUMUZ son dakika rezervasyonları

UMUDUMUZ son dakika rezervasyonları

POYD Başkanı Hakan Duran, Ramazan Bayramı talilinin 9 güne çıkarılmasına sıcak baktıklarını belirterek, “Zaten insanlar bir şekilde bu arayı kapatmayı ve izinlerini ona göre ayarlamayı düşünüyordu. Bence çok pozitif bir katkı olur” dedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
UMUDUMUZ son dakika rezervasyonları

POYD Başkanı Hakan Duran, Ramazan Bayramı talilinin 9 güne çıkarılmasına sıcak baktıklarını belirterek, “Zaten insanlar bir şekilde bu arayı kapatmayı ve izinlerini ona göre ayarlamayı düşünüyordu. Bence çok pozitif bir katkı olur” dedi.

 

-Hakan Duran, sakinliğini koruyan Avrupa pazarından umutlarını kesmediklerini hatırlatarak, ”Avrupa’da okulların kapanmasıyla beraber tatile çıkacak kesimin, son dakika rezervasyonlarıyla Türkiye’ye geleceğine inanıyoruz” diye konuştu.


Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Duran, turizm camiası olarak Ramazan Bayramı talilinin 9 güne çıkarılmasına sıcak baktıklarını söyledi. Ramazan Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte Antalya ve diğer tatil beldelerinde ciddi bir hareketlenme yaşandığını kaydeden Duran, “Bütün otelciler dört gözle bu bayramı bekliyordu. 24-27 Haziran arasındaki 4 günlük Ramazan Bayramı tatili, 3 gün ilave ve hafta sonu ile birlikte 2 Temmuz’da kadar uzatılarak 9 güne çıkarılırsa doğal olarak bu turizmci açısından çok olumlu olur. Zaten insanlar bir şekilde bu arayı kapatmayı ve izinlerini ona göre ayarlamayı düşünüyordu. Bence çok pozitif bir katkı olur. Gördüğüm kadarıyla Antalya‘da oteller bayramda yüzde yüz doluluklara doğru gidiyor. Bu sadece Antalya’da böyle değil. Bodrum ve Çeşme de tamamen dolacak. Şuandaki görüntü, iç pazarında çok ciddi hareketleneceği yönünde” dedi.

 

BEKLENTİMİZ SON DAKİKA REZERVASYONLARI

Sezonun şuan için iyi gittiğini ancak beklentilerinin son dakika rezervasyonları olduğunu kaydeden Duran, “Sezonun başında beri Avrupa pazarı sakinliğini koruyor. Beklentimiz, son dakika rezervasyonları. Bütün rakip ülkeler neredeyse tamamen doldu, hatta inanılmaz derecede yüksekliğe ulaştı. Onun için Avrupa’da okulların kapanmasıyla beraber tatile çıkacak kesimin, son dakika rezervasyonlarıyla şuanda çok makul mantıklı olan fiyatlarla Türkiye’ye geleceğine inanıyoruz. Ama biz geçen sene Avrupa’da bir önceki seneye nazaran yüzde 38’lere varan bir kayıp yaşadık. Hala hazırda geçen seneye oranla yüzde 31 civarında bir kayıp devam ediyor. Yani iki yıllık oranlara baktığınız zaman, 2015’le kıyasladığınız zaman yüzde 50’nin üzerinde bir kayıp var. Bu açık kapanmaz ama en azından geçen seneye yakınlaşmaya çalışır diye düşünüyorum. Eğer böyle giderse sezon yüzde 15 ile yüzde 20 arasında açıkla kapanır” diye konuştu.

 

2015 GELİRLERİNİ YAKALAMA ŞANSIMIZ YOK

Bu yıl İspanya ve Yunanistan’a giden turistin çok pişman olduğunu hatırlatan Duran, şöyle konuştu: “Öncelikle bu ülkelerde fiyatlar çok pahalı. Talep bir anda çok fazla olunca rakip ülkelerde haliyle fiyatlarda uçtu. Bizim maalesef şuandaki en büyük sıkıntımız fiyat konunda dik duramamamız. BDT (Bağımsız Devletler Topluluğu) pazarı çok ciddi bir şekilde rakamsal olarak yükseliş içerisinde. Artık biz 2016’yı hiçbir zaman dikkate almak istemiyoruz. Çünkü onu yaşanmamış olarak görüyoruz. Ama 2015’e çok yakın gitmemize rağmen gelirlerde halen 2015 gelirlerini yakalama şansımız yok. Fiyatlarda ciddi bir şekilde düşmüş vaziyette.”

 

RUSYA’DA EN UCUZ PAKET TÜRKİYE!

“Rusya’da şuanda en ucuz paket 25 bin ruble ile Türkiye. O da uçak dahil bir hatalık konaklama 450 dolar civarında bir rakam. Biz genel olarak kişi sayısına bakıyoruz ama gelir açısından hala ciddi kaybımız var. Bu sene önce ‘kişiyi toparlayacağız’ diye düşünüyoruz. En azından pazarlı bir toparlayalım. Önümüzdeki yıldan itibaren yavaş yavaş fiyatları yükseltmeliyiz ama bizim tekrar 2015 fiyatlarına geri dönmemiz 3-4 senemizi alacaktır. Çünkü geçen sene Bizden yüzde 10 indirim istenmişti. Bizim tekrar fiyat yükseltebilmemiz en iyi hayliyle 3-4 yılı buluyor. Her şey rayını girdiği ve biz fiyatı yükselttiğimiz zaman Avrupalılar ‘bizde enflasyon yüzde 3’ diyor. Böyle olunca yüzde 10 artış yapılmıyor. Haliyle bunu 3-4 yılda geri alıyorsunuz.” Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Döşemealtı’nda iftar ve tiyatro

Döşemealtı’nda iftar ve tiyatro