Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Özel Haber Maskaralığın yapıldığı gün !

Maskaralığın yapıldığı gün !

Engelli derneklerinin başkanları 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne sitem ediyor. Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Rahim Esgi ve Türkiye Sakatlar Derneği Antalya Şube Başkanı Mehmet Karavural, sadece 3 Aralık’ta değil, her zaman hatırlanmak ve herkes gibi

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Maskaralığın yapıldığı gün !

Engelli derneklerinin başkanları 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne sitem ediyor. Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Rahim Esgi ve Türkiye Sakatlar Derneği Antalya Şube Başkanı Mehmet Karavural, sadece 3 Aralık’ta değil, her zaman hatırlanmak ve herkes gibi eşit b.i yaşam istediklerini söylediler.

KEŞKE ENGELLİLER GÜNÜ OLMASAYDI

“Keşke Dünya Engelliler Gürü olmasaydı diyen Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Rahim Esgi, “ 3 Aralık maskaralığın yapıldığı, bir çok engellinin birilerinin güdümüyle hareket ettiği bir gün olacak. Törenlerde engelliler adına ahkam kesilecek. Ben Cumhuriyet Meydanı’nda törenlere katılmayacağım. Üyelerimize-etkinliklere gireceksiniz gidin. Ama 3 Aralık’ta yapılanların engellileri yönelik olmadığı  hususundaki eleştirileri dile getirmekten kaçınmayın-dedim.”şeklinde konuştu.

Engelli derneklerinin başkanları bugün kutlanacak 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne eleştirisel yaklaşıyor. Altı Nokta Körler Derneği Antalya Şube Başkanı Rahim Esgi ve Türkiye Sakatlar Derneği Antalya Şube Başkanı Mehmet Karavural, herkes gibi eşit bir yaşam istediklerini, sadece 3 Aralık’ta değil de her gün hatırlanmaları gerektiğini söylediler.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne en sert eleştiriyi getiren Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Antalya Şube Başkanı Rahim Esgi,”Keşke Engelliler Günü olmasaydı. 3 Aralık maskaralığın yapıldığı, bir çok engellinin birilerinin güdümü ile hareket ettiği bir gün olacak. Bugün Antalya Cumhuriyet Alanı’nda yapılacak olan törenlerde engelliler adına ahkam kesilecek. Ben Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenlere katılmayacağım. Üyelerime şunu söyledim :Etkinliklere gidecekseniz gidin. Orda yapılanlara eleştirisel bakmayı ve 3 Aralık’la ilgili çalışmaların engellilere yönelik olmadığı hususundaki eleştirileri de dile getirmekten kaçınmayım dedim-“şeklinde konuştu.

ENGELLİLERİ GÜTMEYE ÇALIŞANLAR VAR

Engellilerin sorunlarının kamuoyunda tartışılmasından Antalya’da bir gurubun rahatsız olduğunu öne süren Rahim Esgi, “Antalya’da engelli olmayanlar engelli olanları gütmeye çalışıyor. Bu kişilerin engellilerin sorunları ile alakası yok. Engellilere destek olduğunu söyleyen  insanlar sokakta engelli görse selam bile vermez. Engelliler Günü ile ilgili yapılacak olan etkinliklerin hepsi safsata. 3 Aralık’ın içini boşaltmaya yönelik yapılan etkinlikler. Engelliyi zavallı yerine koyan etkinlikler. Çok ciddi bir rezalet. Neden engellilere sadece 3 Aralık’ta etkinlik düzenleniyor. 3 Aralık’tan sonra engelliler unutuluyor. Toplu taşıma araçlarında sürekli yaşadığımız sıkıntı var. Bunun da çözümlerini söylüyoruz. Teknolojik belli çözümleri var. Bu çözümler uygulansın’’dedi.

EŞİT BİR YAŞAM ALANI İSTİYORUZ

Engellilerin de diğer vatandaşlar gibi eşit bir yaşam alanı yaratılmasını istediklerini söyleyen Türkiye Sakatlar Derneği Antalya Şube Başkanı Mehmet Karavural,’’Erişim engelliler olarak sıkıntımız. Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde erişimi kolaylaştırmak almacıyla  komisyonlar kuruldu. Bu komisyonların denetimleri de düzgün bir şekilde yapılmaya çalışılıyor ama erişimdeki sıkıntılarımız giderilemedi. Antalya’da kaldırımlar hala düzenlemedi. Toplu taşıma araçlarının durakları daha kullanışlı hale getirilmesi gerekiyor. Bu tip sorunlarımız hala devam ediyor. Biz herkes gibi sosyal alanları, kentteki her şeyin kullanılabilir halde olmasını istiyoruz. Kendi gücümüzün yettiği kadar  kullanabilmek gücümüzün yetmediği yerde de teknolojiyi kullanarak o eksiği kapatıp yaşamımızı sürdürmek istiyoruz’’dedi. DENİZ TOPKAYA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Şimşek 3 puan istiyor

Şimşek 3 puan istiyor