Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Özel Haber Küner : Türel’le ortaklığım yok

Küner : Türel’le ortaklığım yok

Basınla tanışan Anadolu Partisi’nin Antalya İl Başkanı Talip Küner, ANTKART’ta Büyükşehir Belediye Başkanı Türel ve Emine Erdoğan’la ortak olduğu iddialarının asılsız olduğunu söyledi.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Küner : Türel’le ortaklığım yok

 

 

 

Basınla tanışan Anadolu Partisi’nin Antalya İl Başkanı Talip Küner, ANTKART’ta Büyükşehir Belediye Başkanı Türel ve Emine Erdoğan’la ortak olduğu iddialarının  asılsız olduğunu söyledi.

 

 

 

CHP’den istifa eden Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan'ın genel başkanlığını yaptığı Anadolu Partisi’nin Antalya İl Başkanı Talip Küner, kentte toplu ulaşımda uygulanan ücret toplama sistemi, Antkart sahipliği nedeniyle Belediye Başkanı Menderes Türel ve hatta Emine Erdoğan'la ortak olduğu iddialarının ortaya atıldığını belirterek, "Durduğum nokta bu iddialara en iyi cevaptır" dedi.

Küner'in Antalya Tenis İhtisas ve Spor Kulübü'nde (ATİK) düzenlediği ilk basın toplantısında, yanında il başkan yardımcıları Hülya Bahçeci, Derya Teziş, Serpil Torun, Muratpaşa İlçe Başkanı Osman Yılmaz Mağden, Konyaaltı İlçe Başkanı İzzet Ünlü, Döşemealtı İlçe Başkanı Ahmet Kıvrak yer aldı.

 

CHP'DE YA KAVGA YA KASET

 

Küner, Anadolu Partisi'nin Türkiye'nin bir siyasi sıkışmışlık tezi etrafından ortaya çıktığını anlattı. Bu tıkanmışlık içinde CHP'nin de, CHP çatısı altında siyaset yapmanın zemininin artık kalmadığını savunan Küner, "CHP içinde mücadele edildi de ne kazanıldı. Ya kavgayla ya da kasetle birileri gitti" dedi. CHP'ye yönelik eleştirilerini "Kendini, partisini bir yere götüremeyenler Türkiye'yi nereye götürecek" şeklinde sürdüren Küner, Anadolu Partisi'nin iktidar olmak için kurulmuş bir parti olduğunu, fakat iktidar yürüyüşünün de uzun bir yol olduğunu söyledi.

 

EN BÜYÜK KORKUM KENDİME İLİŞKİNDİ

 

Bir işadamı olarak siyasetten uzak durmayı tercih ettiğini, fakat Türkiye'nin geldiği noktada 10 yıl sonra sokakta savaşmamak için bugün siyaset yapmak zorunda olduğunu kaydeden Küner, çocukları için siyasete atıldığını söyledi. Talip Küner, davet üzerine katıldığı Anadolu Partisi'ne ilişkin en büyük endişesinin kendisinin bu harekete zarar verebileceği noktasında olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Siyaseti bilmiyorum. Ayrıca bir Antkart geçmişim var. Bunu kendilerine de ifade ettim, 'Çok yanlış adam bulmuşsunuz' dedim. Oturduğum Konyaaltı'nda bir nefer olarak çalışabileceğimi dile getirdim. Fakat 'Hayır' dediler. Antkart meselesi CHP içinde Ankara'da çok konuşuldu. Dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın, Antkart'ı ortadan kaldırmasının en büyük yanlışlarından biri olarak değerlendirildiği belirtildi. Sayın Emine Ülker Tarhan, 'Biz size güveniyoruz. Devam' dedi ve süreç böylece başladı."

Antkart döneminde kendisinin Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve hatta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'la ortak olduğu yönünde dedikodular üretildiğini anlatan Küner, durduğu noktanın bu iddialara en iyi cevap olacağını söyledi.

 

KORKU VAR

 

İl başkanlığıyla birlikte çevresindeki birçok işadamını partiye davet ettiğini anlatan Küner, 'İşyerimiz kapanır, kredilerimiz kesilir' gibi korkuların hakim olduğunu söyledi, "Böyle mi yaşayacağız?" diye sordu. Partisine ağırlıklı olarak CHP içinden, kendisini sosyal demokrat olarak ifade eden kesimlerden, MHP ve Ak Parti üyesi isimlerin ilgi duyduğunu kaydeden Küner, şu ana kadar Antalya'da 8 ilçede örgütlerinin bulunduğunu, Şubat ayının ikinci yarısında ise Genel Başkan Tarhan'ın katılımıyla il başkanlık binasını açacaklarını söyledi.

 

GÜÇLÜ YEREL YÖNETİM

 

Konuşmasında partisinin temel politikalarını da anlatan Küner, yerel yönetimlerde farlı bir bakış açısıyla yeni bütçe olanaklarını hayata geçireceklerini belirterek, "Çevre yolu yapılması için Ankara'nın elinin eteğinin öpülmesine gerek kalmayacak. Batı Çevre Yolu'nun açılması gerektiğini Akaydın bilmiyor muydu? Niye yapılmadı, niye yapılamadı? Yerel yönetimlerin güçlü bütçeleri olsa o yol açılmayacak mıydı?" diye konuştu.

 

TARHAN 24 TANSİYONLA YERE YIKILDI

 

Küner, mecliste 4 eski bakanla ilgili yüce divan oylamasına katılmayan Tarhan'a yönelik eleştirilere ilişkin Genel Başkan'ın genel kurul kapısında 24'e çıkan tansiyonla yere yığıldığını ve hastaneye kaldırıldığını söyledi. Eleştirilerin acımasız olduğunu savunan Küner, "Neresinden bakarsanız bakın meclis çatısı altında bir oylama şovu sergilendi. İktidar hem de milletin gözünün önünde 'ne kadar pisliğe batarsanız batın bizimle olduğunuz sürece sizi koruruz' mesajı verdi. Aynı zamanda içlerinde vicdanlı milletvekilleri olduğunu da gösterdi. Muhalefet ise bir arada durarak 'karşı koyduk' demeye çalıştı. Kısaca herkesin durumundan memnun olduğu bir şovu seyrettik" diye konuştu. (DHA) -

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CLK’ya fatura fırçası

CLK’ya fatura fırçası