Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Özel Haber “Kinle siyaset yapılmaz”

“Kinle siyaset yapılmaz”

Muratpaşa Belediye Meclisi’nin Aralık ayı toplantısına ANSAN tahliyesinde sanatçılara, siyasetçilere ve vatandaşlara uygulanan şiddet damgasını vurdu. ANSAN tahliyesinde Büyükşehir zabıtası ve polisin şiddet görüntülerini fotoğraflarla kınayan Belediye Ba

6 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Kinle siyaset yapılmaz”

Muratpaşa Belediye Meclisi’nin Aralık ayı toplantısına ANSAN tahliyesinde sanatçılara, siyasetçilere ve vatandaşlara uygulanan şiddet damgasını vurdu. ANSAN tahliyesinde Büyükşehir zabıtası ve polisin şiddet görüntülerini fotoğraflarla kınayan Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Kinle siyaset yapılmaz” dedi.

“MENDERES BEYİ DOSTÇTA UYARDIM”

Başkan Ümit Uysal, “Kinle siyaset yapmak kimseye fayda sağlamaz. Rövanşist tavırla Antalya’ya hizmet edemezsiniz. Bu düşünce yanlış düşüncedir, hizmetten alıkoyar. Menderes Beyi, 15-20 yıldır tanıdığım için bu konuda birebir uyarılarda bulundum.-Bundan kurtulun, bu size zarar verir, şehrimize zarar verir- dedim. Tüm samimiyetimle dostça uyardım ama maalesef; bu samimi uyarılarımı dinlemiyor” dedi.

Muratpaşa Belediye Meclisi’nin dünkü Aralık ayı toplantısına ANSAN’ın tahliyesi sırasında uygulanan şiddet meclise damgasını vurdu.

Gündeme geçilmeden söz alan CHP Grup Sözcüsü Songül Başkaya, Dünya Engelliler Günü’nün kutlanacak bir gün olmadığını belirten bir konuşma yaptı. Milyonlarca engellinin yaşam koşullarını rahatlatacak, şehirlerde yaşamlarını kolaylaştıracak uygulamalar yapılmadan bu günün kutlamasını doğru bulmadığını kaydeden Başkaya, “Maalesef halen ülkemizde milyonlarca engellinin yaşam koşullarını rahatlatacak, yerel yönetimler tarafından alınması gereken önlemler alınmamıştır. Devletin bile kotasındaki engelliler ile ilgili istihdam tam olarak doldurulamamıştır. Tüm tedbirlerin bir an önce alınmasını temenni ediyoruz” dedi.

Meclis gündemine geçilmeden gündem dışı konuşma için söz alana CHP Grup sözcüsü Songül Başkaya Dünya Engelliler gününün kutlanacak bir gün olmadığını belirten bir konuşma yaptı. Milyonlarca engellinin yaşam koşullarını rahatlatacak şehirlerde yaşamlarını kolaylaştıracak uygulamalar yapılmadan Dünya Engelliler gününün kutlamasını doğru bulmadığını kaydeden Başkaya, “Maalesef halen ülkemizde milyonlarca engellinin yaşam koşullarını rahatlatacak, yerel yönetimler tarafından alınması gereken önlemler alınmamıştır. Devletin bile kotasındaki engelliler ile ilgili istihdam tam olarak doldurulamamıştır. Tüm tedbirlerin bir an önce alınmasını temenni ediyorum” dedi.

 

ANSAN SAHİPSİZ DEĞİL

Songül Başkaya, 1 Aralık tarihinde Antalya Sanatçılar Derneği’nin (ANSAN) tahliyesinde yaşananları kınadığını ve dünya şehri diye nitelenen Antalya’ya yakışmadığını ifade etti. Başkaya, meclis öncesinde meclis üyelerinin masalarına konulan, ANSAN’da yaşanan şiddeti belgeleyen fotoğrafları göstererek, “22 yıldır sanat faaliyetlerini sürdüren ANSAN’ın tahliyesinde çirkin olaylar yaşandı  Meclis Divan Katibi Cem Kotan’a ve meclis üyelerinden Mehmet Tosun’a, sanatçılara uygulanan şiddeti kınıyoruz. Yerel yönetimler olarak kültür, sanat faaliyetlerine sahip çıkılması gereken bir zamanda ANSAN’ın çalışmalarını görmezden gelinerek, sanat faaliyetleri yapılmıyor bahanesiyle binlerce insanın kullandığı bir alanı şiddet yoluyla, masalar tekmelenerek, sanatseverler yerlerde sürüklenerek, biber gazı atılarak bir boşaltma yapılmak istendi. Hukuki yollar tüketilmiş olsaydı. 3’üncü Bölge İdare Mahkemesi’nden alınan bir yürütmeyi durdurma kararı var. ANSAN’ın tahliyesinin durdurulmasına ilişkin talebi doğrultusunda. Daha sonra nasıl oluyorsa yürütmeyi durdurma kararı veren mahkeme aynı kararı kaldırıyor. Sonra ANSAN’ın boşaltılmasına ilişkin ANSAN yetkililerine 1 Aralık 12.15’te polis memurları tarafından tebliğ geliyor. 12.00’ye kadar boşaltılması isteniyor, 12. 15’te tebligat ediliyor” diye süreci aktardı. Songül Başkaya belediyeye, “Nedir bu acele? Nedir yangından mal kaçırırcasına bir sanat faaliyeti üreten bir derneği oradan belediyenin zabıtası, kolluk kuvvetleri gibi, vatandaşları darp ederek boşaltılmasına neden olan” diye sordu. Başkaya CHP grubu adına bu yapılanları kınadıklarını söyledi.

 

“DAYAK YİYEN ANTALYA HALKIDIR”

ANSAN’da zabıtanın yumruklarına ve biber gazına ağır derecede maruz kalan Muratpaşa Belediyesi Divan Katibi Cem Kotan ise biber gazının ağızlarına sıkıldığını belirterek yaşananlar hakkında düşüncelerini şu ifadelerle  aktardı; “Belediye meclis üyesi olarak seçilmek sadece buraya gelip bir takım kararlara imza verip evimize gitmek değildir. Muratpaşa halkının oyuyla seçilen insanlar olarak, hukuksuzluğa karşı direnmek zorundayız. Bu işin partisi yoktur. Fotoğraftaki görüntüler faşizmin ayak sesleridir. Hiçbir uyarı yapılmadan sadece burayı boşaltmaya geldik dediler. Türel, birçok vaatlerle Antalya’ya geldi. İlk yaptığı icraat ANSAN gibi yeri yıkmak oldu. Şimdi ÇYDD ile ilgili projeleri var. Biz hiçbir zaman düşüncemizden taviz vermedik. Doğru nerdeyse orda olduk. 3 gün önce yoldaş dediğimiz adamlara ‘hain’ demedik. Antalya’da garip bir siyaset yaşanıyor. Antalya siyaseti için üzülüyorum. Burada dayak yiyen Muratpaşa halkıdır, Antalya’dır.”

 

AKP ŞİDDEDİ KINADI
AKP Grup Sözcüsü Cemal Öner ise ANSAN’da uygulanan şiddeti bireysel olarak tasvip etmediğini vurgulayarak, CHP Grubu’na ANSAN tepkisi nedeniyle, “Gezi olaylarından iki ağaç için vandalizme kadar giden bir tavır sergilenirken, Yalova’da 160 ağaç neden gündeme getirilmiyor” diye sordu. Sanata düşman bir parti olmadıklarını sanatçı Nazım Hikmet Ran’a vatandaşlık hakkının itibarının AKP döneminde geri verildiğini hatırlattı.

 

CHP Grup Sözcüsü Başkaya da Türkiye gündeminde çok önemli cereyan ettiğini, tüm yaşanan hukuksuzluğu, ihlalleri meclis gündemine getiremeyeceklerini kaydederken, “Biz vatandaşın oylarıyla gelen meclis üyeleri olarak her zaman haksızlığa her ortamda karşı çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

 

KİNLE SİYASET YAPILMAZ

Toplantıda konuşan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal; ANSAN’ın tahliyesini ilişkin değerlendirmelerinde,“Kinle siyaset yapmak kimseye fayda sağlamaz. Rövanşist tavırla Antalya’ya hizmet edemezsiniz. Bu düşünce yanlış düşüncedir, hizmetten alıkoyar. Menderes Beyi, 15-20 yıldır tanıdığım için bu konuda bire bir uyarılarda bulundum. Bundan kurtulun, bu size zarar verir, şehrimize zarar verir dedim. Tüm samimiyetimle dostça uyardım ama maalesef; bu samimi uyarılarımı dinlemiyor” dedi.

ANSAN’ın tahliyesinde yaşanan olaylar sırasında çekilen fotoğrafları göstererek emniyet ve Büyükşehir Belediyesi Zabıtası’nın tutumunu eleştiren Uysal; “Şimdi burada hareketleri yapan kişiler, devlet görevlisi, kıyafetleri devlet kıyafeti. Elinde miğferi yok.  Karşısındaki insanların elinde herhangi bir şiddet ibaresi olan cisim yok. Görüldüğü gibi doğrudan yumruk atma davranışı gerçekleşiyor. Bu hukuki olarak görev yapma hali değil. Bu düpedüz eşkıyalık hali” diye konuştu.

ÜÇ FİDAN VE SOMA ÖNERGESİ

Mecliste CHP Grup Sözcüsü Songül Başkaya ve CHP’li Cem Kotan imzalı Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın isimlerinin bir parka verilmesi ve anıt heykellerinin yapılması konulu önerge oybirliğiyle kabul edilerek gündemin 28’inci maddesine alındı. Teklif İsim Verme Komisyonu ile Eğitim ve Kültür Komisyonu’ndan oluşan Karma Komisyona gönderildi. Yine Başkaya ve CHP’li üyelerin önergesiyle Soma maden şehitleri için de bir parka isim verilmesi teklifi oybirliğiyle komisyona gönderildi.

Belediye Başkan Yardımcıları olan ve komisyonlarda görev alan İbrahim Cephaneci ve Murat Şimşek’in ilgili yönetmelik gereği bulundukları komisyonlardan istifa etmeleri de meclis tarafından kabul edildi. Gelecek ay yapılacak toplantıda boşalan komisyon üyelikleri için seçimler yapılacak.

Mühübe DEMİRBAŞ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Engelli çocuklara hipoterapi

Engelli çocuklara hipoterapi