Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Özel Haber “Herkes haddini bilecek”

“Herkes haddini bilecek”

Konyaaltı Belediye Meclisi’nde yine Önder Önen krizi yaşandı. Başkan Böcek,CHP’de seçilip AKP’ye geçen Meclis Üyesi Önder Önen, divan katipliğinden istifa sürecinin sorumlu gösterdiği CHP’li Cansel Çevikol ile tartışmaya giren Önen’e tepki göstererek, “Bu

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Herkes haddini bilecek”

Konyaaltı Belediye Meclisi’nde yine Önder Önen krizi yaşandı. Başkan Böcek,CHP’de seçilip AKP’ye geçen Meclis Üyesi Önder Önen, divan katipliğinden istifa sürecinin sorumlu gösterdiği CHP’li Cansel Çevikol ile tartışmaya giren Önen’e tepki göstererek, “Bu konuda detaya girmek istemem, girersem alınırsınız, herkes haddini bilecek” dedi..

Konyaaltı Belediye Meclisi’nin Aralık ayı toplantısına önceki toplantılarda olduğu gibi yine Önder Önen krizi damga vurdu. CHP’den Konyaaltı ve Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi seçildikten sonra AKP’ye transfer olan Önder Önen, CHP üyesi olarak seçildiği meclis divan katipliğinden istifasına yol açan gelişmelerin sorumlusu olduğunu iddia ettiği CHP’li Cansel Çevikol’la sözlü taştırmaya girmesi oturumu yöneten Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i kızdırdı. Önen-Çevikol tartışması tansiyonunun artması üzerine devreye giren Başkan Böcek, AKP’li Önder Önen’e hitaben, ’’ Ben çok fazla detaya girmek istemem. Detaya girersem alınırsınız. Herkes haddini bilecek. Karşılıklı konuşmayın’’şeklinde konuştu.

KADIN MECLİS ÜYESİ KONUSU

Meclisin açılış konuşmasını yapan Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Ermenek’teki maden kazasında hayatlarını kaybede vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yakınlarına sabır diledi. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Antalya’da çeşitli kurum ve kuruluşların etkinliler düzenlediğini vurgulayan Böcek, “Engelsiz bir Konyaaltı hedefimiz var, el ele verelim ve tüm engelleri kaldıralım” dedi. Böcek, “5 Aralık 1934’te Türkiye Cumhuriyet’inin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve meclisin kararları ile kadınlarımız seçme ve seçilme hakkına kavuşmuştur. Biz de Konyaaltı Belediyesi olarak kadın meclis üyesi sayısı oldukça iyi olan bir belediyeyiz. Bu sayıyı daha da yukarılara taşımalıyız. CHP’nin dışında Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde diğer parti gruplarında kadın meclis üyesi yoktur. İnşallah ileriki dönemlerde diğer partilerin de Büyükşehir Belediyesi’nde kadın meclis üyeleri olmasını temenni ediyorum’’şeklinde konuştu.

ÖNEN’İN TAVRI YANLIŞ

CHP’den istifa edip AKP’ye geçen AKP Konyaaltı ve Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Önder Önen’in divan kâtipliğinden istifa süreciyle iilgili açıklama yapan Meclis üyesi ve Başkan Yardımcısı Cansel Çevikol,’’ AKP’li Önder Önen divan kâtipliğinden istifanda  beni hukuktan sorumlu başkan yardımcısı olarak açıkça hedef gösterip, meclisi yanlış yönlendirdiğimizi belirtti. Tutanaklara bakıldığında meclisimizde bir takım sorunlar yaşanmıştı. Bunları hepimiz biliyoruz. Bu konuya ilişkin önergenin meclisimizde onaylanmasından sonra 19. Maddeyi okuyarak dönem sonuna kadar yeni bir divan kâtibi seçilebileceğini ifade etmiştim. Önen’in şahsına yönelik bir konuşmam olmadığı halde bu şekilde hedef gösterilmemim de şık olmadığını söylüyorum. Sonuçta buralar da şahsi kişiler hedef gösterilerek değil hep birlikte hizmet için varız’’dedi.

HERKES HADDİNİ BİLSİN

Çevikol’un konuşmasının ardından söz alan AKP’li Meclis Üyesi Önder Önen,’’Bu konuyla ilgili kayıtlar elimizde.  Meclisi yanlış yönlendiriyorsunuz dememin sebebi 5393 sayılı maddeye baktığımızda 19. Maddeyi okumadığınızı belirtmiştim. Maddeyi okuduktan sonra şunu da belirtmemiz gerekiyor. Sizin bütün siyasi parti grubunu doğru yönlendirmeniz gerekiyor” dedi.  Önen’e yanıt veren Çevikol,’’Tutanaklar açıktır.  Kimseyle de şahsi bir sorunum yok’’dedi. Tartışmanın büyümesi üzerine  müdahale eden Başkan Böcek, Önen’e hitaben,’’ Ben çok fazla detaya girmek istemem. Detaya girersem alınırsınız. Herkes haddini bilecek. Karşılıklı konuşmayın’’şeklinde konuştu.

BATI ÇEVRE YOLUNA OLAĞAN MECLİS

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, gündemde yer alan  21 maddenin görüşülmesinin  tamamlanmasından sonra yaptığı konuşmada,  Batı Ç evre Yolu sorununa değinerek, ’’2014 yılı meclisi tamamlamış bulunuyoruz. Ancak hepimiz için son derece önemli gördüğüm Batı Çevre Yolu ile ilgili tüm siyasi partilerden de destek alarak Batı Çevre yolu komisyona havale edildi. Bu bakımdan yeni yılda olağanüstü bir meclis yapacağız. Bugüne kadar almış olduğumuz tüm kararları Konyaaltı’mıza Antalya’mıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Komisyon çalışmaları inşallah hızlı bir şekilde ilerler. Olağanüstü mecliste de Antalya için önemli olan Batı Çevre Yolu’nu da tamamlamış olacağız’’dedi. DENİZ TOPKAYA

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bu maç kaçmaz

Bu maç kaçmaz