Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Özel Haber Halka hizmet bahane

Halka hizmet bahane

AKP’li Büyükşehir Belediyesi, tartışma yaratacak bir uygulamaya imza atarak, Antalya’nın uzun süren mücadele ile sermaye guruplarına kaptırmadığı, halkın ücretsiz kullanma olanağı bulduğu Lara Birlik’te ticaretin önünü açtı. Sahilde bulunan restoranın AKP

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Halka hizmet bahane

 AKP’li Büyükşehir Belediyesi, tartışma yaratacak bir uygulamaya imza atarak, Antalya’nın uzun süren mücadele ile sermaye guruplarına kaptırmadığı, halkın ücretsiz kullanma olanağı bulduğu Lara Birlik’te ticaretin önünü açtı. Sahilde bulunan restoranın AKP’libir siyasetçinin yakınına verildiği iddia ediliyor..

HANİ SAHİLLER HALKIN MALIYDI ?

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi, yargı süreci devam etmesine rağmen Lara Birlik sahilinin ihale yetkisini  20 yıllığına Büyükşehir Belediye Menderes Türel’e vermişti. Lara Birlik alanı daha sonra da belediyle şirketlerinden EKDAĞ’a tahsis edilmişti. EKDAĞ’ın da restoranı AKP’li bir yöneticinin yakınına kiraladığı öne sürülüyor. Sahilleri ücretsiz halka açma sözü veren Başkan Türel’in yapıldığı günden bu yana hiçbir yönetimin ticari düşünce ile kullanmadığı restoranın ticarete açılmasına izin vermesi eleştiri konusu oldu. 

30 Mart yerel seçimleriyle birlikte Antalya İl Özel İdaresi’nin kapanması ve Bütünşehir Yasası’nın devreye girmesiyle birlikte Antalya kamuoyunda ve Büyükşehir Belediye Meclisi’nde sahillerin kullanımı konunda tartışmalar yaşanmıştı. Antalyalıların ücretsiz kullandığı Lara Birlik sahili ile ilgili yargı süreci devam ederken, Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi, Ekim ayı meclis toplantısında Lara sahilinin 20 yıllığına ihale etme yetkisini Büyükşehir Belediyesi’ne verilmişti. Bir süre önce EKDAĞ’a verildiği söylenen Lara sahilinde bulunan restoranında tadilat çalışması başlatıldı.. İddialara göre restoran AKP’li bir siyasetçinin yakınına verildi.

Lara sahilinin Club Sera Otel'den başlayan 2 kilometrelik bölümü, uzun yıllar Antalya İl Özel İdaresi ve Büyükşehir Belediyesi'nin üyesi olduğu Lara Birlik tarafından işletildi. Bütünşehir Yasası'nın yürürlüğe girmesiyle Lara Birlik'te yapılan tüzük değişikliğiyle Muratpaşa Belediyesi birlik üyesi yapıldı. 30 Mart Yerel seçimlerinden sonra Lara Birlik’in mecliste üye seçimleri yapıldı. Lara birlikte çoğunluk CHP meclis üyelerinde olmasının ardından Büyükşehir Belediyesi Lara Birliğin tüzük değişikliğine itiraz etti ve İçişleri Bakanlığı’ndan bir görüş alarak birliğin tasfiyesi için Antalya Valiliği’ne yazıldı.

Bu süreçte Lara Birlik  Başkanı seçilen CHP Büyükşehir ve Muratpaşa Meclis Üyesi Songül Başkaya, halkın ücretsiz olarak yararlandığı sahili yöneten Lara Birlik’in tasfiyesinin altında siyasi irade olduğunu ifade etmiş ve tüm sivil toplum kuruluşlarını mücadeleye davet etmişti.

Yargı süreci devam ederken Lara sahilinin 20 yıllığına ihale etme yetkisi Büyükşehir Belediyesine verildi. Şimdilerde ise Büyükşehir Belediyesinin Lara Birliği belediye şirketlerinden EKDAĞ’a verildiği bildirilirken,  sahildeki restoran bölümünde inşaat çalışması başlatıldı. Restoranın işletilmesi için. AKP’li bir siyasetçinin yakınına verildiği öne sürülüyor. .  MÜHÜBE DEMİRBAŞ

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalyaspor ‘da yüzler gülüyor

Antalyaspor ‘da yüzler gülüyor