Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Özel Haber CHP’de gözler genel merkezde

CHP’de gözler genel merkezde

Genel seçimler yaklaşırken, siyaset sahnesi iyice hareketlendi. Kamuoyu CHP Antalya Örgütü’ndeki gelişmeleri merakla izlerken, Muratpaşa ve Kepez İlçe Örgütleri’nden gelen olağanüstü kongre talepleri ile ilgili kararı CHP Genel Merkezi verecek..

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
CHP’de gözler genel merkezde

Genel seçimler yaklaşırken, siyaset sahnesi iyice hareketlendi. Kamuoyu CHP Antalya Örgütü’ndeki gelişmeleri merakla izlerken, Muratpaşa ve Kepez İlçe Örgütleri’nden gelen olağanüstü kongre talepleri ile ilgili kararı CHP Genel Merkezi verecek.. 

KEPEZ VE MURATPAŞA BEKLEMEDE

CHP Muratpaşa İlçe Yönetimi, geçen hafta yaptığı toplantıda oybirliği ile olağanüstü kongre kararı almış ve bu talebini onay için CHP İl Yönetimi’ne iletmişti. Kepez İlçe Yönetimi’nin 9 üyesi de ilçe örgütünü olağanüstü kongreye götürme düşüncesiyle istifa etmişti. Cavit Arı başkanlığındaki CHP İl Yönetimi, iki ilçenin olağanüstü kongre talepleri ile ilgili bağlayıcı bir karara almamış, 14 il yöneticisinin imza koyduğu Muratpaşa ilçe örgütünün 4 Ocak’ta kongreye gitmesi yönündeki kararının ise çoğunluğun imzası bulunmadığı gerekçesiyle yok hükmünde sayıldığı öne sürülmüştü.

2015 genel seçimlerine 6 aylık bir süre varken Antalya’da siyaset sahnesi hareketlenmeye başladı. CHP Muratpaşa İlçe Yönetimi, geçen hafta yaptığı toplantıda örgütü genel seçimlere delegenin de desteğini almış yeni bir yönetimin götürmesi düşüncesiyle olağanüstü kongre kararı almış ve onaylanması talebiyle CHP İl yönetimine başvurmuştu. CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ercan Erkan’da genel seçimlerde milletvekili aday adayı olacağı için görevinden ayrılacağını açıklamıştı.

CHP İl yönetiminin bir bölümü geçen Cuma günü eski Milletvekili Nail Kamacı’nın tek başkan adayı olarak katıldığı ve seçildiği Kumluca İlçe Kongresi’nde bulunurken, gündemde toplantı olmadığı halde bir araya gelen 14 il yönetim kurulu üyesi, Muratpaşa İlçe Örgütü’nün olağanüstü kongre talebinin olumlu karşılandığı ve kongrenin 4 Ocak günü yapılması yönünde karar verip, imza altına almıştı. Ancak İl yönetimi Başkan Cavit Arı ile birlikte 31 üyeden oluştuğu için yeterli üyenin imzası bulunmayan ve resmi bir açıklama yapılmayan 4 Ocak kararının geçersiz olduğu, kararı CHP Genel Merkezi’nin vereceği öne sürülmüştü.

KEPEZ DE 9 YÖNETİCİ İSTİFA ETTİ

 CHP Muratpaşa İlçe Yönetimi’nin olağanüstü kongre talebiyle ilgili net bir karar çıkmazken, Kepez İlçe Örgütü’nden 9 yöneticisinin olağanüstü kongreye gidilmesini sağlamak için istifa ettiği ve kongre talebini il yönetimine ilettiği de iddia edilmişti. CHP İl Yönetimi’nin Muratpaşa ve Kepez’den gelen olağanüstü kongre talepleriyle ilgili bağlayıcı bir karar almadığı, iki ilçe için kararı genel merkezin vermesi yönünde görüş bulunduğu, Kepez’de istifa eden 9 üyenin yerine ödümüzdeki günlerde atama yapılacağı da alınan haberler arasında. CHP Genel Merkezi’nin Muratpaşa ve Kepez için vereceği karar merakla beklenirken, il yönetimin genel seçimlere kısa bir süre kala Antalya’nın iki büyük ilçe örgütünde olağanüstü kongre yapılmasının artıları ve eksilerinin Salı günü yapılacak toplantıda masaya yatırılıp, genel merkeze de bu toplantıda varılacak kararın ışığında bilgi verilmesinin benimsendiği bildiriliyor.(İbrahim AKKAYA)

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
“Kadınlı-erkekli mücadeleye devam”

“Kadınlı-erkekli mücadeleye devam”