Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Özel Haber Avrupalı yaşlılar için adeta bir cennetiz

Avrupalı yaşlılar için adeta bir cennetiz

- TÜRSAB Yurtdışı Temsilcisi Hüseyin Baraner, Türkiye’nin özellikle Ege bölgesinde yaşlı turizmi için çok önemli bir potansiyel bulunduğunu hatırlatarak, “Türkiye Avrupalı yaşlı turistler için adeta bir cennet” diye konuştu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Avrupalı yaşlılar için adeta bir cennetiz

 TÜRSAB Yurtdışı Temsilcisi Hüseyin Baraner, Türkiye’nin özellikle Ege bölgesinde yaşlı turizmi için çok önemli bir potansiyel bulunduğunu hatırlatarak, “Türkiye Avrupalı yaşlı turistler için adeta bir cennet” diye konuştu.

 

-Baraner, Türkiye'de orta ve uzun vadeli strateji geliştirmenin zor olduğunu da vurgulayarak, “Nitelikli özel korunmuş yaşam bölgelerinin sınırları bir türlü çizilemiyor, inşaat rantı yüzünden devamlı öteleniyor” dedi.


Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Yurtdışı Temsilcisi Hüseyin Baraner, önümüzdeki dönemde ülkemizin Avrupalı yaşlı turistler için adeta bir cennet olduğunu iddia etti. Baraner, Türkiye’nin özellikle Ege bölgesinde yaşlı turizmi için çok önemli bir potansiyel bulunduğunu hatırlatarak, “5 yıla kadar Türkiye'nin özellikle Ege bölgesi Avrupalı yaşlılar için piyasalarda sunulan en önemli sağlıklı uzun yaşam bölgelerinden biri olacak. Bana göre Türkiye Avrupalı yaşlı turistler için adeta bir cennet. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Ancak bu saatten sonra hata yapmamalıyız” dedi.

 

TÜRKİYE’DE UZUN VADELİ

STRATEJİ GELİŞTİRİLEMİYOR

Türkiye'de orta ve uzun vadeli strateji geliştirmenin çok zor olduğunu vurgulayan Baraner, “Üzülerek söylemek zorundayım ki; nitelikli özel korunmuş yaşam ve rekreasyon bölgelerinin sınırları bir türlü çizilemiyor, inşaat rantı yüzünden devamlı öteleniyor. Oksijeni bol, çok özel nadide noktalarda bile yapılanma karmakarışık ve bilinçsiz; dağlar, yamaçlar, zeytinlikler, koylar, AVM, benzin istasyonu veya bol plastikli, alüminyumlu ucuz mimarili tarih ve doğa ile alay eden yapılar ile doluyor, taşıyor. Bu yüzden Türkiye'de orta ve uzun vadeli strateji geliştirmek çok zor” diye konuştu.

 

Ülkemizde siyaset

ne yazık ki çok dalgalı

Türkiye’nin Akdeniz’de çok önemli bir destinasyon olduğunu ve yaşanan onca soruna rağmen

Avrupalılar tarafından görmezden gelinemediğini ifade eden Hüseyin Baraner sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemizde siyaset ne yazık ki çok dalgalı. Strateji geliştirmeden bu konuda ilerlemek ve inandırıcı olmak, güvenilir kalmak çok zor. Yine de son dönemde yurt dışında yaptığımız görüşmeler göstermiştir ki Türkiye'nin bu konuda elinde çok koz var. 1-3 Kasım tarihleri arısında Ankara'da yapılacak olan Turizm Şurası’nda bunları dile getireceğim.” Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Genç vekiller, Gençlik Merkezi inşaatında

Genç vekiller, Gençlik Merkezi inşaatında