Programda konuşan Ali Ersoy, ÖSYM’nin 19 Kasım 1974’te üniversiteler arası öğrenci seçme ve yerleştirme merkezi adıyla kurulduğunu hatırlatarak, ÖSYM’nin Türkiye'nin en stratejik kurumlarından biri olduğunu vurguladı.

Uluslararası Sınavlarda Yenilikçi Adımlar

Bu Şehirlerdeki Okullarda Eğitime Ara Verildi Bu Şehirlerdeki Okullarda Eğitime Ara Verildi

Ersoy, ÖSYM'nin 16 ayrı kuruma, 60’a yakın sınavla 13 milyon yakın adaya hizmet veren bir kurum olduğunu belirtti. Ayrıca, ÖSYM'nin uluslararası alanda da etkinliğini artırmak adına Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı'nı (TR-YÖS) düzenlediklerini ve bu sınavın uluslararası standartlarda kabul gördüğünü ifade etti.

Yabancı Dil Sınavlarında Devrim Niteliğinde Yenilikler

Ersoy, yabancı dil sınavları için de devrim niteliğinde değişiklikler yapacaklarını açıkladı. Dil alanında paradigma değişikliğine gideceklerini ve farklı dillerde farklı becerileri ölçen sınavlar gerçekleştireceklerini duyurdu. Deneme sınavlarının ardından, bu yeni sınav modelini kamuoyuna sunmayı planladıklarını ifade etti.

ÖSYM'nin Teknolojik Gelişmeler ve Gelecek Planları

Ersoy, ÖSYM'nin teknolojik gelişmeleri ve ihtiyaçları göz önünde bulundurarak sınav standartları oluşturduğunu belirtti. Ayrıca, 2024 sınav takvimini açıkladıklarını ve yeni stratejik planlarıyla birlikte kalite yönetim sistemlerinde çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Dijital Dönüşüm ve Geleceğe Yönelik Hedefler

ÖSYM'nin dijital dönüşüm çalışmalarını hızla sürdürdüğünü belirten Ersoy, 2026 yılında bu sürecin tamamlanacağını ifade etti. Dijitalleşme ile birlikte, sorunsuz elektronik sınavlar düzenleyerek zaman ve maliyet tasarrufu sağlamayı amaçladıklarını açıkladı. Ayrıca, yapay zeka kullanarak soru hazırlama gibi yenilikçi uygulamalara da odaklandıklarını belirtti.

ÖSYM'nin 50. Yılı Kutlamaları ve Gelecek Planları

Programın devamında, ÖSYM'nin en yaşlı ve genç çalışanlarına plaket takdim edildi. Ayrıca, ÖSYM'nin 50. yıl kutlamalarının 19 Kasım 2024'e kadar devam edeceği bilgisi paylaşıldı.

Editör: Esra Köksal Tarı