Türk turizminin lokomotifi Antalya’da, Muratpaşa Belediyesi gastronomide hijyen çıtasını yükseltiyor. Antalya Gastronomi Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği (AGYİD) ile dünya hijyen markası Diversey iş birliğiyle başlatılan “Gold Town Gıda Güvenliği ve Hijyen Sertifikasyon Programı”, yiyecek-içecek sektöründe faaliyet gösteren işletmelere yeni bir vizyon kazandırmayı hedefliyor.
Restoran ve Kafeler İçin Uluslararası Sertifikasyon Fırsatı
Restoranlardan kafelere, lokantalardan pastanelere kadar pek çok işletme, gönüllülük esasına dayalı bu programa başvurarak uluslararası gıda güvenliği standartlarına uygunluklarını belgelendirebilecek.
Eğitim Diversey Uzmanlarından
Program kapsamında ilk eğitim, Muratpaşa Belediyesi’nin Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezi'nde (ASSİM) düzenlendi. Eğitimi, Diversey Türkiye Gıda Mühendisi Ödül Özdamar verdi. Özdamar, Diversey’in projeye içerik geliştirme, belediye denetim ekiplerinin eğitimi ve bilgi transferi (‘know-how’) alanlarında katkı sunduğunu belirtti.
Gıda Güvenliği Kültürü Hedefleniyor
Muratpaşa Belediyesi Gıda Mühendislerinden Ayşe Sarılar, amaçlarının Muratpaşa’da ileri düzeyde bir gıda güvenliği ve hijyen kültürü oluşturmak olduğunu söyledi. Sarılar, bu program sayesinde sektörde örnek oluşturacak bir yapı kurulacağını vurguladı.