Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın “sporda toplumcu yaklaşım modeli” kapsamında düzenlenen spor okulları, ilkbahar dönemine 10 Şubat’ta start veriyor. Çocuklardan gençlere ve yetişkinlere kadar geniş bir katılımın beklendiği kurslarda 23 farklı branşta eğitim verilecek. Spor okullarına kayıtlar spor.muratpasa-bld.gov.tr adresinden alınmaya devam ediyor.
23 Branşta Ücretsiz Spor Eğitimi
Muratpaşa Belediyesi’nin spor kursları kapsamında futbol, voleybol, basketbol, tenis, badminton, squash ve buz pateni gibi çeşitli branşlar yer alırken, boks, kick boks, judo ve karate gibi savunma sporları da programa dahil edildi. Su sporlarına ilgi duyanlar için ise yüzme ve su cimnastiği kursları açılıyor. Kadınların büyük ilgi gösterdiği step, zumba ve pilates kursları da hafta içi her gün farklı noktalarda düzenlenecek. Katılımcılar bu kurslar sayesinde kas gücünü artırırken, dayanıklılıklarını geliştirme ve vücut koordinasyonlarını güçlendirme fırsatı bulacak.
Ücretsiz Dersler 16 Farklı Noktada Düzenlenecek
Muratpaşa Belediyesi’nin sunduğu bu ücretsiz spor etkinlikleri, 6 spor salonu, 2 spor tesisi, 2 stadyum ve 6 parkta düzenlenecek. Özellikle dans fitness programı olarak bilinen zumba, belirlenen günlerde farklı lokasyonlarda gerçekleştirilecek.
- Gazi Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu: Çarşamba günleri 09.00-09.30
- Süleyman Evcilmen Spor Salonu: Cuma günleri 09.00-09.30
Zumba seanslarının ardından, kardiyovasküler dayanıklılığı ve koordinasyonu artırmaya yönelik step kursları düzenlenecek. Ayrıca pilates kursları ise hafta içi her gün 16 farklı noktada katılımcılarla buluşacak.