Okul ve Yurtlarda Gıda Denetimleri Başladı Okul ve Yurtlarda Gıda Denetimleri Başladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi'nin yürüttüğü 'İklim Değişikliğine Adaptasyon İçin Harekete Geç' projesi kapsamında, İklim Mersin Toplantısı gerçekleştirildi. Proje ortakları Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), TÜBİTAK MAM ve MedCities'in katılımıyla düzenlenen toplantıda, iklim değişikliği konusunda Mersin'deki yerel yönetimler, kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör temsilcileri, üniversiteler ve STK temsilcileri ile güçlü bir iş birliği sağlanması hedeflendi.

A W245164 02 Result

İklim Değişikliğine Karşı Güçlü Bir Kent Hedefi

İklim Değişikliği Adaptasyon Hibe Programı (CCAGP) kapsamında hibe alan projenin tanıtım toplantısında, Mersin'in iklim değişikliğine uyum sağlaması için gereken adımlar masaya yatırıldı. Toplantıda, iklim değişikliğinin olumsuz etkilerine karşı daha dirençli bir kent oluşturulması için tüm kent bileşenlerinin yapması gerekenler ele alındı.

Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Sıfır Atık Vurgusu

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Bülent Halisdemir, projenin genel amacının Mersin'de karar vericilerin ve yerel aktörlerin iklim değişikliğine uyum kapasitelerini artırmak olduğunu belirtti. Projenin hedeflerinden birinin de yenilenebilir enerji kaynaklarının artırılması olduğunu vurgulayan Halisdemir, Büyükşehir Belediyesi'nin çevre dostu projelerinden de bahsetti. 'Sıfır atık konusu da çok önemli. Atığın kaynakta kontrolünün sağlanması gerekiyor. Evlerde üretilen organik atıkların nasıl komposta dönüştüğünü anlatmak üzere faaliyet yapacağız' dedi.

Yeşil Gelecek İçin Liman Şehirleri Ortaklığı Projesi

Halisdemir, ayrıca devam eden 'Yeşil Gelecek İçin Liman Şehirleri Ortaklığı' projesi ile tamamlanan 'İklim Değişikliğine Karşı Çık' projesinden de bahsetti. İklim değişikliğine uyum konusunda Mersin’e özel azaltım ve uyum tedbirlerinin nasıl ve ne zaman, kimler tarafından uygulanması gerektiği konusuna değinerek, yerel yönetimler ve karar vericilerin katılımları ile Mersin’in kapasitesini artırmak ve iklim değişikliğinin etkileri karşısında kırılganlığını azaltmak için uyum sağlayacak sistemlerin geliştirilmesine yönelik fikirler sundu.

Ortak Hareketin Önemi Vurgulandı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Rıza Özdemir, günümüzün en önemli sorununun iklim değişikliği olduğunu belirterek, bunun sonucunda virüs kaynaklı hastalıklar, su ve gıda kaynaklarında azalma, çölleşme, buzulların erimesi ve afetlerle karşılaşma gibi birçok olumsuzluk yaşanabileceğini ifade etti. Özdemir, 'Etkili bir mücadele için bireylerin, toplulukların ve hükümetlerin ortak hareket etmesi gerekmektedir' dedi.

Mersin İş Dünyasına Uyum Çalışmaları

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hakan Sefa Çakır, kent ekonomisini iklim değişikliğine uyum çalışmalarına entegre edeceklerini belirtti. Çakır, 'Önce farkındalık, sonra eğitim modülleri ve saha uygulamalarıyla, Mersin iş dünyasını iklim değişikliğine uyum anlamında en iyi şekilde hazırlayacağız. Amacımız; sıfır atığı olan sektörler, çevreyi koruyan bir ekonomi ve Mersin’i sağlıklı yaşanır bir kent haline getirmektir' diye konuştu.

Mersin'de köpek eğitmenine 16 yıl hapis cezası! Mersin'de köpek eğitmenine 16 yıl hapis cezası!

Kaynak: İHA