“Mahallemizin PTT şubesi yok ama muhtarlığın odasını feda edeceğim” diyen Kepez’in Kültür Mahalle Muhtarı Erol Zeybekoğlu, “Bunun için PTT Daire Başmüdürü ile görüştüm. Başmüdür, “Ödenekler kısıtlandı biz oraya tadilat için 3-5 bin lira masraf edeceğiz” diyor.  3-5 bin liranın hesabını yapıyorlar. Ben PTT olsun diye muhtarlığın odasını feda ediyorum. Burayı yıkıp düzene sokması maliyet ister diye yapamıyorlar. Ama bu mahallenin de ihtiyacı var ve beklemez. Önceleri bir PTT seyyar otobüsümüz geliyordu çokta faydalıydı. Onu da aldılar. Vatandaş soruyor “Nerde bu otobüs?” diye. Çaresiz kalıyorsun cevap veremiyorsun” ifadesini kullandı.

 

“SEMT POLİKLİNİĞİ İSTİYORUZ”

    “Kültür Mahallesi’nde bir Semt Polikliniği olmasını istiyoruz” diyen Muhtar Erol Zeybekoğlu, “Kültür Mahallesi’nde bir semt polikliniği olması için aramadığımız yer kalmadı. Ama henüz daha bir sonuca varılamadı. İl sağlık müdürlüğüne gittim daire başkanıyla görüştüm ama elle tutulur bir bilgi vermediler. Bekliyoruz. Burası için Semt Polikliniği çok önemli, çünkü 6-7 mahalleyi ilgilendiren merkezi bir yer olduğu için Gülveren, Yeşilyurt, Şafak, Ahatlı, Yenidoğan, Kültür gibi mahallelerin 200-300 metre mesafeyle gelebileceği bir alan. Semt Polikliniği buradaki mahalleleri rahatlatacaktır” dedi.

 

“TOROS LİSESİ FAZLA ÖĞRENCİYİ KALDIRMIYOR”

    Muhtar Zeybekoğlu, “Bizim burada yıkılan ve 10 yıldır boş olan bir okul sahamız var. Buraya Anadolu Lisesi yapılması için başvurduk. Ama milli eğitimden ödenek olmadığı söylendi. Bu mahalleye bir tane lise şart. Çünkü iyi puan alan öğrenciler istediği okula gidebiliyor ama iyi puan alamayanlar burada Toros Lisesi’ne gidiyor ve Yeşilyurt’taki Toros Lisesi fazla öğrenciyi kaldırmıyor. Yani öğrenci fazlalığı var. Bizim mahallemizde ister istemez en yakın yer olarak oraya gidiyor. Bu nedenle mahallemize bir okul kazandırmak istiyoruz. Yerimiz hazır. 10256 ada’da lise alanımız hazır beklemektedir. Hayırseverler tarafından veya devletimiz tarafından buraya acilen bir lisesin yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.

 

“TÜTÜNCÜ KREŞ SÖZÜ VERMİŞTİ”

    Konuşmasının devamında kreş sorunu da yaşadıklarını söyleyen Muhtar Zebekoğlu, “Mahallemizde kreş yerimizde hazır. Kepez Belediye başkanımızda bir kreşin yapılması için söz vermişti ama daha hala bir icraat yok.  Mahallemize acilen kreş yapılmalı, ihtiyaç çok fazla. Çünkü çalışan aileler var ve aileler çocuklarını bırakacak bir kreş bulamıyor. Burada sadece bir özel kreş mevcut. Biz istiyoruz ki devletin bir kreşi olsun. Ahatlı’da bir kreş var ama dolu olduğu için alamıyorlar. Mahalle sakinleri geliyor soruyor “Ahatlı’da var neden bizde yok” diye. Vatandaştan büyük tepki topluyoruz. Ahatlı’ya yönlendiriyoruz orası ise yer olmadığını söylüyor. Vatandaş geliyor şikayet ediyor.  “Muhtarım devreye gir başkanla görüş” diyorlar.  Başkanla görüş diyorlar ama Ahatlı’daki kreşler dolu. Dolayısıyla bizim mahalleden gidenleri almıyorlar. Büyük sıkıntı var kreşten dolayı. Şimdi her aile çalışıyor. Çocuklarını ister istemez kreşe, anaokuluna vermek istiyorlar. Ama ne yazık ki mahallemizde bir kreş yok” diyerek acil kreş için yetkililere seslendi.

 

“KÜLTÜR’ÜN BİR PAZAR YERİ YOK”

    Bir diğer problemin ise pazar yeri olduğunu vurgulayan Zeybekoğlu, “Dönemin Belediye Başkanı Menderes Türel zamanında Pazar yerini yurt alanına çevirdiler. Koskoca Kültür Mahallesi, yani en az 38 bin nüfusu yaşayan bir mahallenin Pazar yeri yok. İnanın utanılacak bir haldeyiz. 2 bin veya 5 bin nüfuslu ufacık ilçelerde, mahallelerde, kasabalarda, 2-3 tane Pazar yeri açılırken, bizim Kültür Mahallesi’nin Pazar yeri Menderes Türel zamanında yurt alanına çevirdikleri için resmi Pazar yerimiz yok. Oyun alanına geçici bir Pazar yeri açıldı.  Buranın büyükşehirden resmiyete geçmesini ve Pazar yeri olarak kullanılmasını istiyoruz. Resmi olarak Pazar yeri olursa en azından üstünü kapatırız. Yazın sıcaktan kışın yağmurdan insanlar pazara çıkamıyorlar” diyerek sitem etti.

 

“MAHALLEM ADINA ÜZÜLÜYORUM”

    “Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’de aynı yurt alanının olduğu yerde bulunan PTT ve polis karakolunu yıkmış ve aynı yurt alanına dahil etmiştir” diyen Zeybekoğlu, “Şimdi ne PTT’miz var, ne de karakolumuz. Yurt yapılmasını bizde istiyoruz, yurt kesinlikle yapılmalı ancak oraya 750 kişilik yurt yerine 700 kişilik yurt yapıp PTT ve karakol yıkılmayabilirdi. Çünkü mahallemiz için bunlarda zaruri ihtiyaç. 38 bin nüfuslu bir ilçede bir polis karakolu bir PTT şubesi bir Pazar yerimizin olması gerekiyor. İnsanlar postane için Ahatlı’ya gidiyor. Yüzlerce ilçeye bedel bir mahallenin PTT yeri olmayışı düşündürüyor. 4 dönemdir muhtarlık yapıyorum mahallem adına üzülüyorum. Yerimizi elimizden aldılar ama başka yer vermediler. İsyan ediyoruz artık. Biz bunlar için hem Büyükşehir’e hem de Kepez Belediye’sine başvurularımızı yaptık. Kepez’den henüz geri dönüş yok ama Büyükşehir’in onayı gerektiğini öğrendik. Ben büyükşehirden özellikle Pazar yerinin resmileşmesini istiyorum” şeklinde konuştu.

 

“YURT ALANI KARARI ÇIKTI”

    Zeybekoğlu Semt Spor Sahası’nda yapılması istenen yer ile ilgili ise şunları söyledi: “Milli Emlak’a ait bir yer var. Semt Spor Sahası.  Kepez ilçe Başkanı Bahattin Bayraktar, bu alanı araştırmaya başladığımda bana bu yer için “Ben burayı vakfa geçirip kiralayacağım” diye ithamda bulundu. Bende burasını yarın halk bana sormayacak mı diye sorduğum zaman ise “Biz hallederiz” cevabını verdi. Bu alan için şimdi büyükşehirden yurt alanı olarak gösterildi diye bir yazılı belge geldi. 06.09.2021 günlü Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında görüşüldü. Toplantıda “Antalya ili Kepez İlçesi Kültür Mahallesi, 10703 ada Semt Spor Sahası alanının yurt alanına dönüştürülmesi ve yapılaşma koşullarında düzenleme yapılmasına ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği, 10703 ada 1 parselin yapılaşma koşullarının “E:180 Yençok 10 kat” olarak düzenlenmesi kaydıyla değiştirilerek oylamaya katılanların oy birliği ile kabul edildi” kararı çıktı. Büyükşehir tarafından buranın yurt alanı olduğu düşünülüyor. Bu Semt Spor Sahası’nı gerçekten yurt alanı olarak öğrencilerimize kazandırırsak, mahallemiz zaten öğrenci mahallesi yurt sıkıntımız var. Öğrenciler her gün gelip isyan ediyordu. Yer bulamayan aileler çocuklarını geri götürüyordu. Öğrencilerin mağdur olmaması ailelerin gözü arkada kalmaması için böyle bir yurda ihtiyacımız var. Bu müjdeyi de büyükşehirden aldığımız için şimdiden teşekkür ediyorum.”

 

“AĞLAYARAK GİTTİLER”

    “Yurt sorunu yaşayan ve barınamayan öğrencilerimiz açıkta kaldı. Ben burada ağlayarak “Ne yazık ki çocuklarımı okutamayacağım çünkü 3 bin lira kirayı ödeyemem asgari ücretle çalışıyorum ben” diyen ailelerimizi gördüm. “Çocuğumu alıp gideceğim” diyerek ağlayarak gidenleri gördüm. Aynı şekilde öğrenciler apart da bulamadılar. İnsanlar ister istemez fiyatları arttırdılar. Bin lira bir anda 3 bin lira oldu. Onun için böyle yurtlara ihtiyaç var.”

 

“YURDUN KAPISI MÜHÜRLENDİ”

    Katliam yaşanan ve vahşi bir şekilde bir üniversite öğrencisinin öldürüldüğü ALİMDER Yurduna da değinen Zeybekoğlu, “O yurdun faaliyeti durduruldu. Olay oluncaya kadar orayı biz bir aile apartmanı olarak biliyorduk. Olaydan sonra öğrendik yurt olduğunu. Şimdi bu yurt olaydan sonra zabıta tarafından mühürlendi. Biz istiyoruz ki çocuklarımız güvenli yerlerde kalsınlar. Ailelerin gözü arkada kalmasın. Bu nedenle buraya bir yurt şart” dedi.

 

Fadime YİĞİT

Editör: TE Bilisim