İmar ve Planlama Çalışma Grubu Başkanı Haşim Dikencik moderatörlüğünde grubun üyesi olan ilgili kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin katılımı ile yapılan toplantı sonucunda mevcut planla Kırcami planlama sürecinin çözülemeyeceği belirtildi ve “Yine yaşanan bu süreç deneyiminden idarenin ısrarlarının devamı sonucunda bir 10 yıl daha kayıpla sonuçlanacağıdır” denildi.

Haşim Dikencik Başkanlığı’ndaki çalışma grubunun toplantı sonucunda “Kırcami  planlama geçmişi uzun yıllara dayanmakla birlikle halen üzerinde tartışılan planın kökenin altlığının 2012 yılında atıldığını, 2014 yılında 1/5000 Ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama İmar Planının onaylandığı daha sonra 2016 yılında da revizyonlarının onaylandığı, sonrasında da 2019 yılında yine revizyon planının onaylandığı, devamında bu süreç sonucunda açılan davalarla kamu yararı içermediği planlama ilke ve esaslarına aykırılıklar içerdiği  gerekçeleri ile planlar iptal edilmiş olması ve Kent Konseyi’nce gerekli uyarılar yapılmış olmasına rağmen Büyükşehir ve  Muratpaşa Belediyesi planların ana hatlarında herhangi bir değişikliğe gitmeden revizyonlarla ısrarlı bir tavır sergilemişlerdir” denildi.

DSC_2127 [Masa__st__ ____z__n__rl______]

Denizli 87 Yaşındaki Adam Yangından Son Anda Kurtarıldı Denizli 87 Yaşındaki Adam Yangından Son Anda Kurtarıldı

“BİR 10 YIL DAHA KAYBEDİLMESİN”

“2022 Yılında yine revizyonla onaylanan Kırcami planlarının dava süreci devam etmekte olup, son gelinen aşamada 3194 sayılı İmar Kanunu’na esas yapılan 18. madde uygulaması ile sivil toplum örgütlerinin plan üzerinde açtığı davalara vatandaşların parselasyon planına açtıkları davalar sonucunda alınan yürütmeyi durdurma kararları ile süreç yeniden durmuştur.

Yaklaşık 10 yıllık süreçte gelinen nokta yine başa dönmekle sona ermiştir. Yaşanan bu son gelişmeler ile mevcut planla Kırcami planlama sürecinin çözülemeyeceği açıkça görülmüştür. Yine yaşanan bu süreç deneyiminden idarenin ısrarlarının devamı sonucunda bir 10 yıl daha kayıpla sonuçlanacağıdır.”

“KATILIMCI PLANLAMA YAPILMALI”

“Konusunda uzman sivil toplum örgütlerini yerel yönetici temsilcileri (muhtarlar, dernekler temsilcileri v.b.) vatandaş gibi unsurları sürecin dışına iten ben yaptım oldu mantığı ile sürdürülen bu sürecin daha gerçekçi ve kent kimliğine uygun kamu yararını gözeten planlama ilke ve esaslarını ilke edinen katılımcı planlama anlayışıyla yürütülmesine gereksinimini doğurmaktadır. Bölge temsilcilerinin talebi doğrultusunda Kent Konseyi İmar ve Planlama Çalışma Grubu’nda yapılan toplantılarda edinilen izlenim yaşanan dava ve iptal sonucunda ana hatları ile hala aynı plan üzerinde ısrar edilmesi ve 18. madde uygulaması ile yaşanan mülkiyet sorunlarından dolayı bölge halkında yetkili idareye karşı güven eksikliğini doğurduğudur.”

“GEREKLİ KATKIYI SUNMAYA HAZIRIZ”

“Bu sürecin sağlıklı olarak işleyebilmesi katılımcı yönetim anlayışı benimsenerek sürece ilgili meslek odalarının, sivil toplum kuruluşlarının, yöre halkının kendi içinde seçeceği temsilci, mahalle muhtarlarının katılımı ile oluşturulacak danışma kurulu kapsamında planlama ve uygulama sürecinin her aşamasında tartışmaya açık bir platform oluşturularak çözüm odaklı bir yaklaşımla sağlanabileceği görülmektedir. Aksi halde bölge halkının sorunu çözülmeyip mağduriyeti devam edecektir. Bu bağlamda Kent Konseyi olarak sürecin başından bu yana olduğu gibi bundan sonra da gerekli katkıyı sunmaya kararlıyız.”

Nizamettin ÖZMEN