Bolu’nun Kartalkaya Kayak Merkezi’nde 21 Ocak’ta meydana gelen Grand Kartal Otel yangınında 78 kişi hayatını kaybetmiş, 50 kişi yaralanmıştı. Yapılan soruşturmalarda, yangının kahvaltı hazırlamak için mutfağa giden çalışanların kızgın yağa su dökmesi sonucu çıktığı belirlendi.
Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında alınan ifadelere göre, sabah kahvaltısı hazırlığı sırasında aşçı Faysal Yaver ve mutfak çalışanları Mehmet Gündüz, Yusuf Karahanlı ve Fidan Kurç mutfağa gitti. Izgara üzerindeki kızgın yağın alev alması üzerine paniğe kapılan çalışanların alevlerin üzerine su döktüğü, bunun sonucunda yangının hızla büyüdüğü tespit edildi.
Alevlerin kısa sürede davlumbaz sistemine sıçrayarak bacaya ulaştığı ve ardından tüm oteli sardığı ifade edildi. Yangın sırasında mutfak çalışanlarının hızla kendilerini dışarı attıkları öğrenildi.
19 Kişi Tutuklandı
Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında otelin sahibi Halit Ergül'ün de aralarında bulunduğu 26 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 19'u, “Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebep olmak” suçlamasıyla tutuklandı. Tutuklananlar arasında mutfak çalışanları da bulunuyor.
Otel Yangınına İlişkin Soruşturma Sürüyor
Otelin yangına dayanıklılık standartlarına uygun olup olmadığı, mutfak güvenlik önlemlerinin yeterli olup olmadığı gibi detaylar soruşturma kapsamında incelenmeye devam ediyor. Yetkililer, yangının çıkış nedeninin dikkatsizlik ve ihmalle bağlantılı olduğunu belirtti.