Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kadın Fekeli kadınlardan orakla lavanta hasadı

Fekeli kadınlardan orakla lavanta hasadı

Adana'nın Feke ilçesinde, Tapan Kadın Eli Kooperatifi üyeleri ellik ve orak ile lavanta hasadına başladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Fekeli kadınlardan orakla lavanta hasadı
KAYNAK: İHA

Adana'nın Feke ilçesinde, Hopka Dağı eteklerinde bulunan 200 dönümlük lavanta bahçelerinde hasat dönemi başladı. Bu yıl lavanta hasadı ellik ve orak ile gerçekleştiriliyor. Toplanan lavantalar, şifalı yağ üretimi için kazanlara aktarılıyor.

A W250802 03 Result

Feke Belediye Başkanı Cömert Özen'den Hasat Açıklaması

Feke Belediye Başkanı Cömert Özen, hasata katılarak Feke'nin lavanta üretimindeki başarısına dikkat çekti. Özen, "Yıllar önce bıraktığımız ellik orağı bu hasatta yeniden elimize aldık. Feke'nin tabiatı ve lavanta üretimiyle Adana'nın ve Türkiye'nin en güzel ilçelerinden biri olduğunu düşünüyorum," dedi. Ayrıca, Adana'nın ve Türkiye'nin dört bir yanından ziyaretçileri ilçeye davet etti.

A W250802 06 Result

Feke Kaymakamı Şafak Karaca'dan Kadınlara Destek

Feke Kaymakamı Şafak Karaca, devletin kadınları her zaman desteklediğini belirterek, "Kadınlarımızın iyileşmesi, memleketin iyileşmesi demektir. Kadınlarımızın emeklerini takdir ediyoruz ve ilerleyen yıllarda daha güzel lavanta günlerinde buluşmayı umuyoruz," ifadelerini kullandı.

A W250802 10 Result

Tapanlı Kadınlar Üretiyor

Tapan Kadın Eli Kooperatifi Başkanı Hilal Köz, Tapan bölgesinde 200 dönüm lavanta bahçesi bulunduğunu ve bu yıl 200 kilogram lavanta yağı üretimi beklediklerini belirtti. "Hasat sezonu çok güzel geçti. Bahçelerimiz yağlık lavanta çeşidindendir ve görsel lavanta bahçelerimiz ziyaretçiler tarafından ilgiyle ziyaret ediliyor," dedi.

A W250802 07 Result

Üreticilerden Hasat Yorumları

Üreticilerden Sezgi Yiğit, sezonun oldukça verimli geçtiğini ve lavanta hasadının başarılı olduğunu söyledi. Bediha Arı ise bahçelerine olan yoğun ziyaretçi ilgisinden dolayı memnuniyetini dile getirerek, üretici olarak yüzlerinin güldüğünü ifade etti.

A W250802 02 Result

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yasin Tokat Kimdir? Kaç Yaşında? Yasin Tokat Neden Öldü?

Yasin Tokat Kimdir? Kaç Yaşında? Yasin Tokat Neden Öldü?