Stres, yoğun iş temposu, teknolojik aletlerle uzun vakitler geçirmek ve yaş gibi pek çok etken zamanla hafızayı zayıflatıyor.

Asırlardır hafıza ve zihinsel aktivitelerle ilişkilendirilen biberiyenin keskin bir hafızaya sahip olmak isteyenlerin başyardımcısı olduğu biliniyor. O bitki biberiyedir.

BİBERİYE FAYDALARI

  • Sindirim sistemi için oldukça faydalı bir bitkidir. İltihap giderici özelliği bulunduğu için hazımsızlık, ülser ve mide sorunları yaşayan kişilerin kullanması önerilir. Bağırsak sendromu için de şifalıdır.
  • Biberiye bitkisinin özleri pek çok kanser türüne karşı koruma sağlar.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcıdır. Antioksidan bileşenleri nedeni ile vücuda bir koruma duvarı örer.
  • Sinir sistemine iyi gelir. Alzheimer ve Parkinson gibi hastalıklarla mücadelede etkili olabilir.
  • Kas ve eklemlerde meydana gelen iltihapların iyileşmesinde etkilidir.
  • Doğal bir idrar söktürücüdür.

BİBERİYE ÇAYI NASIL HAZIRLANIR?

Yaprakları ve sürgünleri yaz mevsiminde toplanan biberiye, sıcak olmayan gölgede kurutulur. Sonrasında, biberiye çayının hazırlanma aşamasına geçebilirsiniz. Bir kabın içerisine bir bardak su koyup kaynatmanız gerekir. Ortalama yarım avuç ya da 1 tatlı kaşığı biberiyeyi kaynamış suya ekleyerek yaklaşık 5 dakika kadar demlenmesini beklemelisiniz. Demlendikten sora biberiyeleri süzüp suyunu tüketebilirsiniz. Tadı acı gelirse, bal ya da limon suyuyla tatlandırabilirsiniz. 

Editör: SONGÜL BAŞKAYA