lmanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) Son 16 Turu'nda İngiltere ile Slovakya, Gelsenkirchen şehrindeki AufSchalke Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Türk hakem Halil Umut Meler'in yönettiği mücadelede, ilk yarıyı Slovakya'nın 1-0 üstünlüğü ile tamamladı. David Strelec'in asistiyle Ivan Schranz'ın golüyle Slovakya öne geçti.

İkinci yarı heyecanı

İkinci yarıda İngiltere, beraberlik için baskısını artırdı ve uzatma dakikalarına kadar gol arayışını sürdürdü. Ancak maçın son dakikalarına kadar skor değişmedi. Köşe atışından gelen ortada Marc Guehi'nin kafa vuruşuyla Jude Bellingham'ın ağlara gönderdiği top, İngiltere'ye 90+5. dakikada beraberlik golünü getirdi: 1-1.

Anlık Anlatım | Konyaspor 1 - 5 Galatasaray Anlık Anlatım | Konyaspor 1 - 5 Galatasaray

Uzatma Süprizi

Uzatma bölümlerine geçilen mücadelenin 91. dakikasında ise Harry Kane'in attığı golle İngiltere, skoru 2-1'e getirdi ve bu golle maçı kazanmayı başardı. Bu sonuçla İngiltere, EURO 2024'te çeyrek finale yükseldi ve İsviçre'nin rakibi oldu.

Kaynak: İHA