CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun avukatı Mehmet Pehlivan, savcılıktaki ifadesinin ardından adli kontrol şartıyla nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.
"Suç Gelirlerini Aklama İddiasıyla Soruşturma Başlatıldı"
Pehlivan hakkında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Aklama Suçu Soruşturma Bürosu tarafından “suçtan elde edilen mal varlığını aklama” ve “Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun” kapsamında bir soruşturma yürütülüyor.
Evinde Gözaltına Alındı
Avukat Pehlivan, 27 Mart günü sabah saatlerinde ikametinde gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen Pehlivan, ardından İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Emniyetteki işlemlerin tamamlanmasının ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi.
İmamoğlu: "Avukatım Üzerinden Yeni Bir Darbe Girişimi Yürütülüyor"
Kararın ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Ekrem İmamoğlu, duruma tepki gösterdi. Açıklamada, Pehlivan’ın gözaltına alınmasının siyasi gerekçelerle yapıldığı vurgulanarak şu ifadeler kullanıldı:
“Yasakçı zihniyetin yalanı da bitmez, iftirası da. Şimdi de avukatım Mehmet Pehlivan’ı uydurma gerekçelerle gözaltına aldılar. Demokrasiye vurdukları darbeyle yetinmeyip, bu darbelerin mağdurlarının kendilerini savunmalarına da engel olmak istiyorlar.”
“Hukuku da bu sürece alet ederek yeni bir darbe girişimi peşindeler. Bir avuç kifayetsizin ülkemize verdiği zarar her geçen gün büyüyor. Avukatımın derhal serbest bırakılmasını talep ediyorum.”
Pehlivan Gizli Tanıkların Sabıka Kaydını Mahkemeye Sunmuştu
Mehmet Pehlivan, daha önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik açılan soruşturmada, gizli tanıkların 100’e yakın sabıka kaydına sahip olduğunu mahkemeye sunduğu belgelerle ortaya koymuştu.