2025 MEB Akademi Giriş Sınavı (AGS) Ne Zaman? 2025 MEB Akademi Giriş Sınavı (AGS) Ne Zaman?

Ramazan ayında 9. gün iftar sofralarınızı şenlendirecek geleneksel lezzetler burada! İşte tam detaylı tariflerle iftar menüsü önerisi…

Ramazan 9. Gün İftar Menüsü

Ramazan Aynın 9. gününde geleneksel bir iftar sofrası isteyenler için Geleneksel iftar Sofrası tariflerinden hazırladık. İşte lezettiyle sofralarınızı mest edecek hazırlarken iştahınızı kabartacak tarifler

  1. Ezogelin Çorbası – Türk mutfağının klasik lezzeti
  2. Fırında Kuzu Kapama – Yumuşacık pişmiş et ziyafeti
  3. Zeytinyağlı Barbunya – Hafif ve besleyici bir ara sıcak
  4. Cacık – Ferahlatıcı ve lezzetli bir tamamlayıcı
  5. Güllaç – Geleneksel Ramazan tatlısı

Ezogelin Çorbası Tarifi

İftara sıcak bir başlangıç yapmak için harika bir seçenek!

Malzemeler:

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı bulgur
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 6 su bardağı su
  • Tuz, karabiber

Yapılışı:

  1. Soğanı yemeklik doğrayıp tereyağında kavurun.
  2. Üzerine salçayı ekleyip karıştırın.
  3. Mercimek, pirinç ve bulguru ekleyin, suyu ilave edin.
  4. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 25 dakika pişirin.
  5. Blenderdan geçirip baharatları ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın.

Antalya'nın En İyi Çorbacıları! İştah Açan Liste  3

Fırında Kuzu Kapama Tarifi

Lokum gibi pişen et ve muhteşem aromasıyla klasik bir lezzet!

Malzemeler:

  • 1 kg kuzu incik veya kemikli kuzu eti
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı su

Yapılışı:

  1. Eti tereyağında mühürleyin.
  2. Soğan ve sarımsağı ekleyip kavurun.
  3. Baharatları ekleyin ve sıcak su ilave edin.
  4. Önceden ısıtılmış 180°C fırında 2 saat pişirin.

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi

İftar sofralarında hafif ve sağlıklı bir alternatif!

Malzemeler:

  • 2 su bardağı haşlanmış barbunya
  • 1 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 1 adet domates
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su

Yapılışı:

  1. Soğanı ve havucu zeytinyağında soteleyin.
  2. Domatesi ekleyip karıştırın.
  3. Haşlanmış barbunyayı ekleyin ve su ilave edin.
  4. Kısık ateşte 30 dakika pişirin.

Cacık Tarifi

İftarda serinletici bir lezzet!

Malzemeler:

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 adet salatalık
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı nane
  • Yarım su bardağı su

Yapılışı:

  1. Salatalığı rendeleyin.
  2. Yoğurdu su ile çırpın.
  3. Sarımsak, tuz ve naneyi ekleyin.
  4. Karıştırıp soğuk servis edin.
  5. Pofuduk Pofuduk Ramazan Pidesi Nasıl Yapılır Ramazan Pidesi Tarifi (2) Result

Güllaç Tarifi

Ramazan sofralarının vazgeçilmez tatlısı!

Malzemeler:

  • 10 yaprak güllaç
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı gül suyu
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz

Yapılışı:

  1. Sütü ılıtıp şekeri eritin.
  2. Güllacı tek tek süte batırıp tepsiye dizin.
  3. Aralarına ceviz serpin.
  4. Kalan sütü döküp 1 saat dinlendirin.
  5. Üzerini fıstık veya nar taneleriyle süsleyin.

Kaynak: Haber Merkezi